Vi känner väl alla en Pamela?

18492663-5tbas
Foto: Bengt Alm

I hela mitt liv har jag varit intresserad av landsbygden. Byar, inland, småsamhällen, you name it. Jag vet att det säkert får mig att låta som en dryg Stockholmare som dagdrömmer om att plantera ekologisk rosmarin på mitt torp i någon skog medan min RUT-städerska finputsar trean i Vasastan. (Jag har för övrigt ingen städerska – om jag någonsin ska få en får ni jättegärna lyssna mer på mina böcker, kanske bara ha en på medan du sover, natt efter natt?).

När jag var liten spenderade jag flera somrar i Jämtland, tillsammans med min pappas härliga (och väldigt brokiga) familj. På den tiden bodde min farmor och farfar i ett hus bredvid ett stort potatisfält och inom några hundra meter bodde flera av deras barn. Den lilla byn hette Rossön och hade antagligt inte mer än några tusen invånare. Det fanns en ICA (som stängde klockan 14.00 på lördagar – yee-haw!), en fotbollsplan, en kyrka och min faster Katrin klippte hår i sitt hus. Jag älskade Rossön. Och det är faktiskt den byn som min nya roman Mindfulness för losers i smyg handlar om.

Pamela Perssons liv har varit en riktig misär de senaste åren. Efter en vild medverkan i den Paradise Hotel-liknande serien Heta nätter har hon återvänt till hembyn Solvik, och där vill ingen möta hennes blick längre. Hon är utfryst, uttråkad och nästintill utsvulten på äventyr. Så när den amerikanska såpa-stjärnan Wade Crust planerar att komma till Stockholm för en filminspelning bestämmer sig Pamela för att fly Solvik för storstadens 42505puls. Väl där träffar hon på mindfulnesscoachen Gloria och hennes muskelbyggande lillebror Sebbe. Men vad letar Pamela egentligen efter?

När jag skrev den här boken ville jag berätta om massa saker som fascinerar mig. Galna mindfulnesskvinnor, storstadens överlägsenhet, landsortens tisseltasslande, Hollywooddrömmar och varför det egentligen är så vansinnigt pinsamt att ha sex i teve i en värld som på samma gång ständigt fokuserar på – ja, sex. Jag tror de flesta av oss säkert känner någon som Pamela. Någon som ständigt längtar bort mot något bättre, mer pulshöjande, mer filmiskt. Som inte är skapad för den lilla byn hon vuxit upp i. Kanske är du en Pamela själv? Jag har garanterat bitar av henne i mig (det lät jätteäckligt, men ni fattar vad jag menar).

Mindfulness för losers är en filmisk romantisk komedi om att våga. Om offentligt sex och meditation. Samt lite kärlek, förstås. Jag hoppas ni ska gilla den!

Namasté och yee-haw!
//Christoffer Holst, författare

Vi känner väl alla en Pamela?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s