Bokmässan 2016 – Vilka kom?

Missade du årets stora bokmässa? Var inte ledsen, nu sammanfattar vi äventyret som ägde rum i Storytels monter. Precis som förra året spann vi vidare på idén med hörlurarna i luften, däremot tryckte vi på lite extra och gjorde allt mycket större. Rummet för författarsamtalen blev luftigare och modernare, det fanns även en läktare (inspirerad amfiteater) för åhörarna som gjorde att fler kunde sitta den här gången.

storytelmonter
Författarsamtalen började redan på torsdag eftermiddag. Först ut av alla var den brittiska författaren Jonathan Stroud som direkt drog till sig en publik. Han skriver mestadels fantasyäventyr som sin serie Lockwood & Co. Efter detta fick vi även besök av den norska författaren A. Audhild Solberg (aktuell med serien om Superbitcharna), svenska författaren Martin Svensson (aktuell med serien om Dixie), ALMA-prisvinnaren Meg Rosoff (aktuell med Jonathan bortom all kontroll) och den brittiska romanförfattaren Matt Haig (aktuell med Människorna).

torsdag_bokmassa
På fredagen fortsatte samtalen som hölls och styrdes av vår stjärna Anna Öqvist Ragnar. Barn- och ungdomsförfattaren Pernilla Gesén var först ut denna dag och berättade bland annat om sin senaste bok Jennas första. Sedan besöktes montern av författaren Christina Lindström (aktuell med Jack), feelgoodförfattaren Christoffer Holst (aktuell med Mindfulness för losers), författaren och illustratören Johan Egerkrans (aktuell med Nordiska gudar), spänningsförfattaren Peter Stjernström (aktuell med Burflickan), thrillerförfattaren Malin Persson Giolito (aktuell med Störst av allt), deckarförfattaren Helene Tursten (aktuell med Sandgrav), romanförfattaren Anna Fredriksson (aktuell med Avskedsfesten) och deckarförfattaren, tidigare polisen, Jenny Rogneby (aktuell med sin deckarserie om Leona). Denna dag avslutades med montermingel för alla de branschmänniskor som befann sig i Göteborg. En trevlig blandning av författare, förlag, inläsare och många fler! Vi skålade och tjattrade, precis som man ska.

fredag_bokmassan

Lördagen var kanske den mest fartfyllda dagen med flest författarsamtal. Kattälskarna Susanne Hellman Holmström och Suzanne Axell var först på listan. De berättade varmt och hjärtligt om sin bok Oss kattvänner emellan. Efter detta ägde intressanta och underhållande samtal rum med författarna Anders Jacobsson och Sören Olsson, där vi givetvis pratade om Sune och Bert. Dagen fortsatte med besök av den brittiska författaren Lisa Jewell (aktuell med Flickorna i parken), barnboksförfattaren Pia Hagmar (aktuell med Dalslandsdeckarna), Storytel Original-författaren Daniel Åberg (aktuell med Virus), romanförfattaren Björn Ranelid (aktuell med Överbefälhavarens hemlighet), historieförfattaren Jan Guillou (aktuell med serien De stora århundrandet), deckarförfattaren Olle Lönnaeus (aktuell med Marias tårar), spänningsförfattaren Jens Lapidus (aktuell med STHLM DELETE), författaren Alex Schulman (aktuell med biografin Glöm mig), deckarförfattaren Ninni Schulman (aktuell med Välkommen hem) och sedan scififörfattaren Lars Wilderäng (aktuell med serien Stjärnklart). Sist ut under lördagen var författarna och bloggarna Sofia Falk och Therese Krupa Syllner (aktuella med Det är inte du, det är dom).

lordag_bokmassan
Sista dagen, söndagen, var kort men underhållande. Anna Öqvist Ragnar samtalade med författaren och journalisten Malin Wollin som är aktuell med sin bok Till min dotter. Siri Pettersen som har skrivit succéserien Korpringarna besökte även Storytelmontern och sist ut var Thomas Bodström som berättade om sin bok Svenska brott – Bodenfallet (skriven tillsammans med Lars Olof Lampers).

sondag_bokmassan
Sammanfattningsvis hölls fantastiska författarsamtal med Anna Öqvist Ragnar som moderator. Vi fick träffa flera fantastiska kunder, nya och befintliga Storytelanvändare, och fick möjligheten att både svara på frågor samt hjälpa till där några hade kört fast. Vi vill givetvis ta det här tillfället att tacka alla som besökte oss och gjorde mässdagarna helt fantastiska.

Vi hoppas att vi ses nästa år!

Bokmässan 2016 – Vilka kom?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s