Katerina Janouch: Frågor & svar!

katerina-janouch-2013-1
Foto: Thron Ullberg

Vi har fått in några frågor till Katerina Janouch som hon tog sig tid att svara på. Läs vidare!

Fråga: Hej! Vad är ditt bästa tips när man har tappat sexlusten helt o hållet? När man inte tänker på det ens. När man inte blir upphetsad det minsta. Läser erotiska böcker men känner inte den minsta lusten.

Svar: Hej, jag tycker att du ska gå och kolla dig hos en läkare för att utesluta någon medicinsk orsak! Tappad sexlust kan t ex bero på hormonell obalans… det är svårt att svara med några enkla rader när jag inte har en större bild av problematiken. Men att ha sex skapar sug efter mer, så mitt råd är att försöka ha mkt kroppskontakt, smek, pussar och ömhet och se om pirret kan vakna.

Fråga: När jag läser erotiska scener störs jag ofta av de ljud som författaren försöker beskriva. Det blir alldeles för många suck, stön, hörbara andetag, vällustskrik . . . nu har jag ju inte läst dina erotiska böcker än, men hoppas ljuden är bättre återgivna av dig. Är inte det där med ljuden det som är svårast? Ljud kan ju vara såväl upphetsande som avtändande.

Svar: Hej, har inte tänkt särskilt mycket på detta och hoppas du gillar hur jag skriver om sex i mina erotiska böcker.

Fråga: Varför tror du att du har så lätt att öppet prata och skriva om sex? Och, av nyfikenhet … varför tror du att så många andra har så svårt att prata öppet om sex? Och, en ännu svårare fråga … hur ändrar vi på detta?

Svar: Alla människor är olika och jag råkar vara intresserad av sexualitet, sen är jag nog också född rätt frisinnad och liberal. Jag är förtjust i att provocera och insåg tidigt att det är lätt hänt när man pratar om känsliga saker, t ex sex. Jag tror vi kan ändra på tystnaden kring sex genom att prata mer om sex, iofs har ju mkt förändrats de senaste decennierna tycker jag. I alla fall i Sverige. Upplysning och debatt är rätt väg, enligt mig!

Vi tackar Katerina Janouch så mycket för tid och råd. Missa nu inte hennes heta och erotiska serie om Rosanna Wilde!

katerinajanouch_banner

Katerina Janouch: Frågor & svar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s