Birgitta Bergin om julen!

SWEA-mässa 2016
Foto: Richard Björkman

Vad läser du själv i jul?
Den senaste tiden har jag varit helt inne i att skriva klart manuset av min nästa roman, Något du inte vet att jag vet, och inte haft ro att läsa någon annans historia. Men nu är det klart! Därför känns det extra härligt med jul och ledighet. Först på min läslista är Anne Liljeroths På andra sidan gatan, därefter blir det en bok som jag har varit nyfiken på men inte hunnit med: Öppnas i händelse av min död av Liane Moriarty. Jag är också sugen på årets Augustprisvinnare: De polyglotta älskarna av Lina Wolff. Och mer än så lär jag inte ha tid med!

Vilket är bästa julgodiset?
Åh, jag försöker undvika julgodis så mycket jag bara kan. Men hemmagjord knäck är ju ett måste, och dessa skumtomtar som finns överallt kan jag bara inte motstå!

Hur firar du jul?
Som många andra. Min familj samlas hos oss, ju fler vi är, desto roligare. Vi älskar god mat och dryck och lägger ner mycket tid och omsorg på vad som ska finnas på julbordet – gärna lite udda rätter. Alla tycker dessutom om att laga mat, så det kan bli viss konkurrens (läs: kaos) i köket. Det är enligt tradition min uppgift att stiga upp före alla andra och tända mängder med levande ljus och sätta på lugn julmusik innan jag väcker resten av gänget och vi äter tomtegrötfrukost. Lunchen blir en lättare variant. Jag tror att äldsta sonen får upprepa fjolårets himmelska fisksoppa. Sen har vi julklappsutdelning som tar låååång tid, alla måste få uppmärksamhet! Jag fullkomligt älskar dessa timmar med alla papper och snören och glada rop. Så samlas vi till slut för att äta hela kvällen lång till massor av skratt och diskussioner. Det brukar bli både högljutt och intensivt – och det är det bästa jag vet!

Vad är ditt bästa jultips?
Det måste nog vara att koppla av, stänga av dator och jobb och logga ut. Passa på att andas med nära och kära. Och varför inte varva ner med lurarna i öronen i form av en bra uppläst bok? Kanske en av mina?

Jag vill också passa på att önska en god jul och gott nytt år till alla fina lyssnare och läsare. Nästa år kommer nya, härliga romaner från mig. Hoppas ni fortsätter att finnas där!

birgittabergin_01

Birgitta Bergin om julen!

En reaktion på ”Birgitta Bergin om julen!

  1. Pia Gummesson skriver:

    Självklart väntar jag på din bok.Läser nu Marianne Cedervall ”Av skuggor märkt” och nyss avslutat deckare ”Luften är fri”av Sara Lövestam.God jul och Gott nytt år!

Kommentera