Juliga frågor till Anna Jansson!

jansson_anna_34
Foto: Anna-Lena Ahlström

Vad läser du under julen? Sagor för barnbarnen, tvillingar på tre år. De gamla klassikerna. Sen tänkte jag läsa Elena Ferrantes ”Hennes nya namn” och ”Barnbruden” av Anna Laestadius Larsson.

Jag har precis läst ut Peter Stjernströms ”Burflickan” och ångrar det. Den skulle jag ha sparat till jul.

Vilket är bästa julgodiset? Chokladkola efter släktens lika magiska som uråldriga recept. Den hemliga ingrediensen är en knivsudd …. Kom ska jag viska det i ditt öra.

Vad tycker Maria Wern om julen? I bästa fall  är Maria ledig under julen. Men det är inte säkert. Många jular har hon förberett julen så att alla ska ha det fint och mysigt, för att sen ge sig av till jobbet precis som jag gjorde så många jular när jag arbetade som sjuksköterska.  Men OM Maria får vara hemma vill hon spela spel och äta gott med familj och vänner och det är troligt att hon bjuder in Hulda (Söndagsförstöraren i barnböckerna) på glöggfika.

Hur brukar du fira jul? Jag trillar massor av köttbullar och bakar pajer och saffransbullar för att möta den armé av barn och barnbarn  som brakar in. Erik och jag har 6 barn ihop och varsin svärmor och sen hoppas jag att mina brorsor och barnens kusiner också kommer och att vi hinner träffa vänner och spela frågespel och plump.

Har du några nyårslöften? Mer en önskan inför det nya året; Att läsa mer. Att prioritera det. Förra året började jag lyssna på ljudböcker och det är ett finfint komplement i situationer när man inte kan hålla en bok i handen. Ex när man vispar ägg eller lyfter hantlar.

Tack Anna Jansson!

Juliga frågor till Anna Jansson!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s