Henrik Wennesund gästbloggar!

home-photo-henrik-wennesund
Foto: Studio Wallander

Olof Palme sköts till döds. Varför och av vem? Varför blev det just en fredagskväll på Sveavägen på Östermalm och med ett tiotal vittnen? Fanns det inte lämpligare tillfällen? Frågorna som vi ställer oss om ett av de mest spektakulära brotten i svensk kriminalhistoria blir knappast färre med åren.

Under fjorton månader i början av 1990-talet gjorde jag min militärtjänst i flottan på ett minsveparfartyg. Det var en härlig tid och jag minns den med glädje. Men det fanns en känsla av att det gamla kommunistspöket, trots murens fall och Sovjets fall, ännu levde kvar. Det talades bland befälen om militären som en ”stat i staten” en elit som stod högre i rang än något annat av samhällets skrå. En elit som stod över lagen. Det gick rykten om att det var militärer som låg bakom mordet på Palme.
48379
Många år senare, 2010, slog det mig: tänk om Palmes mördare lever? Här mitt ibland oss. Vad tycker han om vår samtid? Om den politik som förs och framför allt, vem skulle kunna bli hans nästa offer…? Kamrat .357 är en berättelse om hur mordet kanske gick till och om hur storpolitiken påverkar den lilla människan. Hur gamla oförätter aldrig suddas ut och leder till händelser som kan gå till historien som alldeles särskilt oerhörda.

Kamrat .357 är en ”filmisk”, tät och ganska intensiv berättelse som passar perfekt som ljudbok, här i en mästerlig uppläsning av Torsten Wahlund.

Henrik Wennesund
Christchurch i december 2016

Henrik Wennesund gästbloggar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s