Gästbloggsinlägg av Josefine Lindén!

forfattarportratt_josefinelinden
Foto: Irini Michas/Creatriss

Jag får ofta frågan: “Är det du som är Caroline?” Well, hade det varit det är jag rätt säker på att ni skulle ha sett mig på kvällspressens löpsedlar … Varför kan jag inte säga utan att spoila saker för er. Caroline och Jonas bor i en fin lägenhet i Stockholm, bra jobb och så ni vet, men barnet fattas. Ni får lära känna dem lite långsamt i början men håll ut, sen blir det drama. “Det är inte en feelgood, inte en feelbad, det är en feel-ALL” som en bokblogg skrev när romanen kom. “En intrig som påminner om deckarens”, skrev Hallands Nyheter. Tiden går så långsamt när man tittar på den var faktiskt den första bok jag skrev färdigt. Sen dess har det blivit fem böcker till (om helt andra folk och saker), men Caroline och Jonas är fortfarande med mig. Uppföljaren har ringt länge i huvudet och nu är den på väg in i datorn med arbetstiteln: Det lilla huset på Borneo.

Mellan debuten och nu har jag skrivit tre biografier, en barnbok och en ungdomsroman. Jag återkommer dock alltid till att det är som allra roligast att skriva fiktion. att få låsa in sig ( i alla fall mellan dagishämtningarna) och bara HITTA PÅ saker. I Tiden går så långsamt när man tittar på den (japp sjukt lång titel), är allt ganska vanligt i början innan mycket händer på kort tid. Jag ville skriva något som var “unlikely but possible”, otroligt men möjligt. Alltsammans är researchat ner till minsta detalj. IVF-kliniken var nog inte helt hundra på att jag var sanningsenlig när jag mailade: “Ponera att man går igenom ett IVF med sin kille men råkar ligga med en annan man typ samtidigt? Kan han bli pappa då? Asså jag skriver en roman …” De bara, mm, okej, visst. Men de svarade snällt. Om det var möjligt? Det kanske Caroline kan berätta för er …

Fortsätt hemskt gärna att risa och rosa boken i recensionerna, jag läser och lär av allt! Tack och kram!

//Josefine

10399909_107443412825_6950426_n
Foto: Privat.
Gästbloggsinlägg av Josefine Lindén!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s