En ung kvinnas våldsamma liv

ida1Jag är Ida: En ung kvinnas våldsamma liv
Hej på er! Ida Holmsten heter jag. 2013 gav jag, tillsammans med journalisten Theodor Lundgren, ut boken Jag är Ida.

Min bok handlar om mig, både som vuxen och som barn. Jag har inte haft en spikrak väg genom livet. Har nog haft fler hinder på min väg än vad många ens upplever under en hel livstid. Men alla dessa hinder, alla motgångar, har format mig till den jag är idag. Till den jag blivit.

Jag brukar inte vilja avslöja så mycket om Jag är Ida: En ung kvinnas våldsamma liv för de som ännu inte har läst den. Men det jag kan säga är att det här är en viktig bok. Inte för att det är jag som gett ut den. Utan för att jag är tjej.

Vi ser ofta att män som har haft en tuff uppväxt och senare blivit kriminella släpper böcker om sina liv, sina brott. Men i regel syns inte vi kvinnor.
I den här boken får jag äntligen berätta det som jag hade burit på, och ingen kan avbryta mig. Det var första gången jag fick komma till tals och ”prata” till punkt utan att bli avbruten. Och det är viktigt. För som kvinna syns man inte, man hörs inte, man finns inte.
ida2
Idag lever jag ett bra liv. Med fyra helt fantastiska barn och sambon Tobias. Jag pratar öppet om mitt liv. Skäms inte längre. För just när allting hände, så hade jag inget annat val, jag kände inte till några andra val.

Nu har min bok äntligen blivit ljudbok. Jag har lyssnat igenom den och känner mig sååå nöjd med slutresultatet! Jag hoppas att ni, som lyssnar på det här, tar till er boken med ett öppet sinne.
Boken är värd det.

Ha det gott!
Ida Holmsten

En ung kvinnas våldsamma liv

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s