Storytelröster om ”Trasdockan” av Daniel Cole

I somras släpptes boken Trasdockan av Daniel Cole – en riktigt spännande thriller som handlar om ett lik som består av kroppsdelar från sex olika människor … Vi var ju tvungna att lyssna!


Alex:
Ett ihopsatt lik bestående av kroppsdelar från sex offer – ett mordfall som Londonpolisens utredningsteam står inför att lösa. Och inte nog med det, så lämnar mördaren en lista med kommande offer. Sist på den listan finns en av utredarnas namn; Wolf. Polisen försöker att hitta kopplingen mellan namnen på listan och trasdocka-offren, medan mördaren ligger ett steg före polisen och bockar av sin offer på listan.
Det var en lång startsträcka men bokens andra halva var mycket bättre. Trots att det tog lång tid att få lära känna karaktärerna så är det en bok jag skulle rekommendera.


Emma:
Den hårdföra Wolf och hans kollegor på Londonpolisen får ett riktigt Kinderägg till brott på sitt bord. Ett ihopsatt lik av sex olika individer påträffas och snart är jakten igång på en mördare som ständigt verkar ligga steget före och som inte drar sig för att kommunicera med polisen genom ännu fler mord. Berättelsen är smart, uppfinningsrik och härligt hårdkokt, även om jag personligen gärna hade klarat mig utan Wolfs i mitt tycke lite omotiverade dragningskraft på kvinnor. Johan Ehn är en av mina favoritinläsare och jag tycker att han gör ett kanonjobb med denna berättelse.


Annika SJ:
Trasdockan av Daniel Cole var en av de mest omtalade debuterna när den släpptes, det blev till och med budgivning om de svenska rättigheterna. Så det var med höga förväntningar jag började lyssna, jag älskar brittisk krim överhuvudtaget och det här skulle vara något alldeles extra. Och jag blev inte besviken. Det är snabbt, rappt och intelligent berättat och riktigt bra karaktärer. Man kastas in i handlingen direkt, och det är väl egentligen bokens svaghet, att det är lite snårigt med alla trådar som ska läggas upp i början av boken. Det gäller att hänga med, jag fick till och med backa och ta om några gånger. Men det är värt det, för när allt är på plats blir det precis så bra som jag hoppats, och jag kommer att följa författarskapet.
Inläsaren, Johan Ehn, gör ett fint jobb tycker jag, han har hittat en för mig lagom kombo av att gestalta karaktärerna utan att det blir för mycket.
Så tummen upp från mig!


Eva:
Bra debut av Daniel Cole. Boken har bra språk och även om det tar en stund att lära känna karaktärerna fångar den mitt intresse från första stund. Boken innehåller allt en bra mordhistoria ska innehålla. Kryddat med en oväntade vändningar och engelsk humor. Kan rekommenderas.


Anna ÖR:
Trasdockan är en brutalt blodig historia med många märkliga vändningar, det gäller att hänga med när detektiven kastas mellan olika ledtrådar och sitt eget mörka förflutna. Viktigast att nämna är kanske Johan Ehns inläsning. Få tar som han sig an en text med sån ambition, han bryr sig faktiskt om vad där står. Stor eloge till honom!

Älskade du filmen Seven och är ett stort fan av Lars Kepler? Gillar du berättelser där det känns som att man hela tiden läser med andan i halsen? Då är Trasdockan precis rätt för dig!

Lyssna på ”Trasdockan”

Storytelröster om ”Trasdockan” av Daniel Cole

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s