Appreciate a Dragon Day

Idag är det inte vilken dag som helst – det är Appreciate a Dragon Day! Vilket översätts till ungefär “Uppskatta en drake”-dagen. Legender om drakar finns över nästan hela världen och är populära både i litteraturen, spelvärlden och TV/Film. Här har vi plockat fram några av de mest kända litterära drakarna för dig att bekanta dig med. Vilken är din favoritdrake?

Game of Thrones/En sång om is och eld: Kampen om järntronen (E-bok/Ljudbok)

När kungen dör bryter ett krig ut i landet Westeros. Alla vill ha makten och är beredda att offra mycket för att få den. Men vem är egentligen den rättmätige härskaren eller härskarinnan? Och är myterna om drakarnas återkomst sanna? Om du har sett TV-serien (eller inte sett den för den delen) och nu vill lyssna på boken så kan du hitta alla delarna på svenska här och på engelska här.

 

Hobbiten (E-bok/Ljudbok)

hobbiten

En av de mest kända drakarna på senare tid är kanske Smaug. Denna illvilliga gamla drake är den stora fienden i Tolkiens klassiker Hobbiten. Bilbo ger sig, mer eller mindre ofrivilligt, ut på äventyr tillsammans med tretton dvärgar för att återta en mäktig skatt. Denna skatt bevakas dock av draken Smaug och nu måste Bilbo och dvärgarna överlista draken för att ta tillbaka skatten. Ett fantastiskt äventyr som aldrig blir gammalt! Perfekt för dig som har sneglat på Tolkiens stora trilogi Sagan om Ringen men känner att den kanske är lite för mäktig att börja med. Du hittar boken här.

 

Drakarna (E-bok)

drakarna.jpg
En av de allra mest kända bland sagor och legender om drakar är kanske Sankt Göran och Draken. Julie Kagawa har tagit avstamp där för sin serie Sagan om Talon. Den handlar om ”Talon” en världsomspännande organisation av drakar som efter att Sankt Görans Orden nästan utrotade dem har antagit mänsklig form för att gömma sig. Ember och Dante Hill har uppfostrats för att passa in bland människorna, men när en laglös drake dyker upp så förändras allt. Du hittar första boken på svenska här och på engelska här.

 

 

 

Dragon Keeper (Ljudbok)

thedragonkeeper.jpg
Robin Hobb blev ett känt namn i fantasy-världen med sina böcker om Fitz och den gyllene Narren. Nu har hon skrivit en annan serie som utspelar sig i samma värld men som fokuserar på drakarna i The Rain Wilds. Berättelsen följer en grupp missanpassade drakar och deras mänskliga väktare när de tillsammans försöker ta sig till den legendariska staden Kelsingra. Du hittar boken här.

 

 

Nordiska väsen (E-bok)

nordiskaväsen

Drakar finns lite överallt, men var kommer de ifrån egentligen? Johan Egerkrans har tillsammans med sina fantastiska illustrationer samlat fakta om drakar, var de kommer ifrån, vad de är och hur de kan se ut. I boken Nordiska väsen hittar du också spännande fakta om andra oknytt och varelser som vättar, bäckahästar och mylingar. Du hittar boken här.

 

 

 

Godnatt alla mina drakar (E-bok/Ljudbok)

godnattallaminasmådrakar

 

Drakar finns för alla åldrar, även de allra minsta! Driss har något som inte alla har – ett gäng drakar! De dyker upp precis när han ska sova och vill att han ska berätta om sin dag, lyssna när Driss berättar om när han letar böcker om drakar på biblioteket, när han träffade en ballerina på bussen och mycket mer! Du hittar serien här.

 

 

Vill du lyssna på fler böcker om drakar? Inga problem, vi har fixat en tagg som har massor med böcker på temat. Klicka här och ta dig vidare på äventyr med glittrande guldskatter, flammande eldar och glimmande drakfjäll…

Appreciate a Dragon Day

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s