Bokcirkel: Jag fann dig

0000068708

 

Englands böljande kullar har fått stå bakgrund för många härliga böcker – Ruth Galloway-serien, En välbevarad hemlighet och Det lilla bageriet på strandpromenaden för att bara nämna ett par. I Lisa Jewells spännande roman ”Jag fann dig”  hittas en man på en strand utan minne, en kvinnas make försvinner och det verkar till och med som om han aldrig har existerat…  Engelsk landsbygd + ett spännande mysterium lät ju oemotståndligt så vi bestämde oss för att läsa boken! Här är vad vi tyckte:

 

deckare-alexAlex: Älskar denna bok! Jag brukar vara väldigt positiv till mycket men denna spänningsroman gillade jag lite extra. Man får en stark feel good känsla över den, vilket jag tycker är skönt. Man får skärma med lite feel good fast det är en deckare!

 

Deckare - Annika SJAnnika: Jag tycker ”Jag fann dig var riktigt bra! Du ska inte välja den om du gillar mer klassisk, gastkramande typ thriller-spänning (även om det finns några riktigt ruggiga action-scener som fick mig att speeda upp lyssnandet, för jag stod inte ut att vänta längre än nödvändigt innan jag skulle få veta hur det slutar!), det här är för den som vill ha feel-good och realistisk romantik. Lisa Jewell är ju en av de stora i den genren, men här blandar hon in spänning också, och hon gör det bra. För det här är en ganska romantisk historia egentligen, med med ett mysterium som tätnar vartefter. Och det är snyggt gjort, jag gissade fel hela tiden. Så tummen upp från mig!

 

deckare-anna-occ88rAnna: Jag tycker att ”Jag fann dig” såldes in lite missvisande, den hade inte behövt beskrivas som en andlöst spännande historia eller knappt en deckare. Den är mysig, bitvis rolig och med bra och lagom överraskande vändningar. Jag uppskattar de typiskt engelska miljöerna, mysteriet som avslöjas lite i taget och Jewells typiska karaktärer som man så lätt fäster sig vid. De två tidslinjerna är lätta att hänga med i och ger det där extra, lite mörkare stråket liv. Maria Lyckow läser säkert och rappt som vanligt.

Fantasy - Jenny ZJenny: ”Jag fann dig var verkligen precis vad jag behövde till min tågpendling. Inläsaren gör boken härligt lättlyssnad och gör att jag fäster mig vid karaktärerna. Älskar även när böcker har två parallella spår i olika tidsperioder, och när författaren skildrar det så skickligt att jag inte blir förvirrad när jag lyssnar på berättelsen. Men den är helt klart mer mysig än andlöst spännande – även om det finns en del ganska obehagliga scener här och där.

 

Vad tyckte du om boken? Gå in på Facebooksidan ”Snacka om ljudböcker” och dela med dig av din åsikt!

Bokcirkel: Jag fann dig

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s