Gästblogg: Louise Boije af Gennäs om ”Blodlokan”

Bjud motstånd!

Jag har alltid varit intresserad av politik och tycker att vi lever i en tid då det blir allt viktigare att sätta sig in i vad som pågår, så att vi medborgare inte tappar vårt inflytande. När man ser på Trump, Brexit och en växande nynazistisk rörelse förstår man behovet av att ha kunskap om sitt lands politiska samtidshistoria – inte bara den som skrivits av vinnarna, utan allt det som förevarit i modern tid.

I Sverige, liksom överallt annars, har vi sopat mängder av obehagliga händelser under mattan och aldrig tagit tag i dem. Det är sånt som får folk att tappa tron på demokratin. Samtidigt tycker vissa att det här är tråkigt att prata om. Jag ville se om jag kunde skriva en riktigt spännande, underhållande politisk thriller som fokuserar på en del av de här underliggande problemen.

blodlokan.jpg


Blodlokan
, den första delen i Motståndstrilogin, handlar om Sara, 25 år gammal, som flyttar till Stockholm från Örebro sedan hennes pappa omkommit i en brand i familjens sommarstuga. Vi läsare vet från första början att han har torterats till döds och Sara dras snabbt in i en härva av obegripliga händelser. Hon börjar tro att hon är galen – antingen det, eller så är det något väldigt konstigt som pågår. Men i så fall, iscensatt av vem eller vilka? Och vad är det de vill ha av henne?

Böckerna är riktade till alla som är sugna på en väldigt spännande historia om ”den lilla människans resa”: från småstad till storstad; från att inte fatta någonting till att inse att man hamnat mitt i en stor samhällelig konspiration; från att känna rädsla och osäkerhet till att uppleva allt större självförtroende och därmed också få modet att till sist våga stå upp och sätta emot.

Hoppas att du kommer att gilla Motståndstrilogin och känna modet att själv bjuda motstånd när det behövs!

/Louise Boije af Gennäs

louise boie af gennas21748.jpg

 

 

Gästblogg: Louise Boije af Gennäs om ”Blodlokan”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s