Lyssningsutmaning: Äventyrsböcker

Dags för den första delen i lyssningsutmaningen! Varför inte kickstarta året med lite äventyr? Januari är en grå och kall månad, den mysiga julen och det festliga nyåret är över och då kan man behöva drömma sig bort till fjärran länder och spännande äventyr! Vi har samlat ihop ett gäng spännande äventyrsromaner – vilken är din favorit?

0000001302

Da Vinci Koden

Dan Brown tog världen med storm med sin första bok om Robert Langdon, professorn i konsthistoria och symbolik. Berättelsen drar med lyssnaren på ett äventyr genom historiens dolda skrymslen och maktens dunkla korridorer på jakt efter ett mysterium som aldrig tidigare har sett dagens ljus … En bok att sträcklyssna på och som kommer att få dig att se på konst på ett helt nytt sätt!

0000061482

Den sjunde handskriften

Ingenting säger äventyr som en arkeologisk utgrävning, det är ju ingen slump att Indiana Jones räknas som en av de största fiktiva äventyrarna. Wilbur Smiths bok ”Den sjunde handskriften” utspelar sig under en utgrävning i Egypten. Duraid och Royan upptäcker en bortglömd drottnings grav, men de är inte de enda som vill åt skatterna… En jakt på liv och död tar fart och Royans enda hopp står vid arkeologen Nicholas Quenton-Harper. En fartfylld äventyrsroman som håller dig på helspänn genom hela berättelsen.

0000018965

Expeditionen

Ibland överträffar verkligheten fantasin – så är fallet med Andreés polarexpedition. 1897 avgick expeditionen mot Nordpolen, men den återvände aldrig därifrån. De upptäcktes 1930, men frågetecknen runt dem var många: hur dog de? Vad hände? Varför packade de inte upp slädarna och varför hade de fortfarande kvar så mycket ammunition? Bea Uusma beslöt sig för att räta ut frågetecknen och resultatet blev denna fantastiskt detaljerade och fascinerande bok!

0000001659

Jorden runt på 80 dagar

Jorden runt på 80 dagar hör verkligen till äventyrsromanernas klassiker, Phileas Fogg slår vad om att han kan ta sig runt jorden på 80 dagar och tillsammans med hans assistent Passepartout så ger de sig ut på äventyr runt hela världen. Vad som börjar som en kapplöpning mot tiden blir snart ett äventyr utan dess like.

0000047999

Vespers vidunderliga äventyr

Glittrande 20-talsbarer, skotska högländerna och djupa djungler – låter det spännande? Vesper har slut på pengar, hennes bekymmerslösa Londonliv är slut och nu måste hon istället flytta till det fallfärdiga släktslottet i Skottland. Men så upptäcker hon något – en hemlighet och ett äventyr som leder henne på en expedition till Kongo i jakten på en av världens mest omtalade mytiska djur… Äventyr varvas med humor och spänning i denna härliga serie!

0000072501

Äventyr i Albanien

Ibland finns äventyren närmare än man tror – det behövs inte alltid historia eller fiktion för att man ska göra fantastiska upptäckter.  Storytel Dox har en hel hög med spännande resereportage så att du kan ta dig på äventyr till världens alla hörn utan att behöva lämna huset – kika i kategorin Dox och förbered dig på nästa äventyr!

 

Vet du en äventyrsbok som inte var med på listan? Lämna en kommentar och skriv vilka böcker du tycker om!

 

Lyssningsutmaning: Äventyrsböcker

2 reaktioner på ”Lyssningsutmaning: Äventyrsböcker

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s