Bokcirkel: Norra Latin av Sara Bergmark Elfgren

norralatin.jpg
När vi hör namnet Sara Bergmark Elfgren är det nog omöjligt att inte tänka på den otroligt populära Engelsforstrilogin, serien hon skrev tillsammans med Mats Strandberg för några år sedan. Nu är hon tillbaka med en ny övernaturlig spänningsberättelse som har samma potential – det är MÅNGA som kommer att älska Norra Latin, både ungdomar och vuxna.

Vardagsproblem och igenkänning blandas med myter och magi när vi får följa Clea och Tamar på teaterprogrammet på Norra Latin. Denna anrika skola, som ruvar på många hemligheter, är platsen där huvudpersonernas liv flätas samman.

Så här tyckte vi:

YA - Karin.jpg
Karin: Den har boken fick mig att sitta uppe och lyssna alldeles för sent på natten. Smarta, snygga tonåringar med talang och stora drömmar, intriger så det svämmar över, kändisskap och utanförskap, rikedom och misär, nutid, dåtid och allt mittemellan, bister verklighet med historieprov och snöslask och samtidigt något helt annat, det övernaturliga och fantastiska, plötslig ondska, brutal skräck och oförklarliga händelser som håller en på helspänn genom hela berättelsen. Och så klart attraktion, kärlek, svartsjuka och undangömda, glömda rum med uppstoppade läskiga djur. Jag kommer aldrig att kunna gå förbi Norra Bantorget igen utan att titta upp på den gamla skolan och undra vad den egentligen ruvar på för hemligheter.

YA - Jennie.jpg

 

Jennie: Så fort jag fick mina tassar på Norra Latin slukade jag den ogenerat på två dagar. Jag gillar hur Sara Bergmark Elfgren beskriver känslorna från gymnasietiden med sån pricksäkerhet som om det var ifjol hon själv tog studenten.

 

YA - Angelica
Angelica: Jag älskade verkligen den här boken. Tycker den har det mesta man kan önska sig från en bok; karaktärer jag är nyfiken på, kärlek, vänskap och ett mysterium. Blir verkligen riktigt nyfiken på myten kring Erling och flera gånger under berättelsens gång kommer jag på mig själv med att nästan googla honom, innan jag inser att han är påhittad. Kan knappt bärga mig till del 2!

Fantasy - Sissel

 

Sissel: Jag sträckläste Norra Latin – den var så himla lätt att svepas med i! Jag älskar att den var i Stockholm och att Norra Latin faktiskt finns på riktigt, även om den nu inte används som skola i verkligheten. Men det kändes väldigt verkligt när man läste boken! Jag tyckte också om att Tamar var så nördig, jag vill hoppas att jag är lika nyfiken som hon om jag någonsin snubblar över ett mysterium. Jag ser verkligen fram emot de andra delarna och hoppas på fler äventyr i Stockholm! 

 

Idag kör vi igång en diskussion om boken på Facebooksidan ”Snacka om ljudböcker”. Vill ni vara med och diskutera? Klicka dig in här!

Bokcirkel: Norra Latin av Sara Bergmark Elfgren

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s