Gästblogg: Sylvia Lidén Nordlund om ”Allt det du måste”

0000076884

”Du ser ut som en författare”, sa min klient för sådär en sex år sedan. ”Du kanske skulle skriva en bok?” Ett liten enträgen inre röst påminde mig då och då om samtalet innan jag motade bort den. Även om jag älskar böckernas fiktiva världar är det en helt annan sak att uppfinna en egen.

En höstdag längtade jag efter något nytt och anmälde mig spontant till en skrivarkurs. Under en övning i flödesskrivande dök en kvinna upp i mitt huvud. Hon skämtade med väninnan om sin man Torbjörn. När jag kom hem skrev jag första kapitlet om Mia. Nästa kväll skrev jag sista kapitlet.

Då visste jag inte var Mia bodde eller arbetade eller att jag faktiskt åtagit mig uppdraget att skriva en hel bok. Till och med en trilogi. Ett antal kurser, en hel trave med författarhandböcker, proffshandledning och mycket pepp från nya skrivarvänner lotsade mig fram på vägen mot ett färdigt manus.

Skriva, skriva om och skriva om igen. Sådan var tillblivelsen av Allt det du måste. Från den där första kvällen tills jag höll min bok i handen tog det fyra och ett halvt år. Jag hade en början och ett slut, det fattades bara allt däremellan. Att uppfinna ett persongalleri, skulptera fram personlighetsdrag och ge var och en ett förflutet var lika spännande som att bygga en värld i Sims.

Jag placerade Mia i Göteborg med ett liv som många skulle känna igen sig i, med en man som jobbar mycket och en tonårsdotter med allt vad det innebär. Jag ville ge henne ett yrke som är viktigt men inte så glamoröst, förskollärare. Kollegor som fryser ut, försåtlig mobbning och att balansera på gränsen till sin förmåga i alla måsten är utmaningar som Mia ställs inför i första boken. Hon har väninnan Serena som stöd och får energi från matlagningskursen som Serena ger henne i present. Läsaren får följa Mia in under skinnet, våndas och heja på henne när hon allt eftersom tvingas ta ställning och stå upp för sig själv.

Vilken lycka att Allt det du måste nu finns även på Storytel! Önskar dig inspirerande lyssning till Janna Erikssons inlevelsefulla läsande och hoppas du vill följa Mias resa framöver.

Mer om mig finns på www.sylvialidennordlund.se. Hoppas vi ses på Facebook eller Instagram.

//Sylvia

Sylvia Fotograf Ola DyrhillFotograf: Ola Dyrhill

Gästblogg: Sylvia Lidén Nordlund om ”Allt det du måste”

En reaktion på ”Gästblogg: Sylvia Lidén Nordlund om ”Allt det du måste”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s