En månad utan socker

Dag 1
Känner mig oförskämt pigg. Det är ju helt galet att jag inte klarat av det här de tidigare gångerna jag försökt, det är ju inte ett dugg svårt!

Dag 2
Blir bjuden på godis, är inte ens sugen… Eller ok, är sugen som fasen men står emot.

Dag 3
Kanske ska ta en kaka? Det kan ju inte vara så mycket socker i en sådan där liten? NEJ Jenny, stå emot – kämpa!!

Dag 4
”OM JAG INTE FÅR EN KAKA NU SÅ KOMMER JAG STRYPA NÅGON!!” Eh… ok var tusan kom det där ifrån. Borde jag isolera mig själv resten av månaden? För omgivningens säkerhet?

Jag började bygga upp mitt sockerberoende tidigt och som vuxen har mitt beroende fått härja fritt. Har alltid tänkt, vad är poängen med att vara vuxen om jag inte får äta glass till middag och hallonlakritsskallar till frukost?

Men sockrets negativa påverkan på våra kroppar blir allt mer uppenbar även för mig. Diabetes typ 2, bukfetma, demens och andra sjukdomar har ökat de senaste årtiondena och många forskare är övertygade om att det är sockrets fel. Våra kroppar är inte gjorda för att bryta ner det här giftet, som gör oss tröttare och sjukare. Så jag bestämde mig för att vara sockerfri i en månad.

Jag kommer inte påstå att den här månaden varit lätt, men jag skulle vilja påstå att det blev lättare ju längre tiden gick. Att säga nej kändes trist, och ibland näst intill omöjligt, men det gav mig till slut en känsla av lätthet och en förmåga att inte äta de sötsaker som jag i vanliga fall hade tryckt i mig av ren slentrian.

Läs och lyssna på mer om socker och vad det gör med våra kroppar i någon av de här böckerna – kanske blir du också sugen på en sockerfri månad?

Sockerbomben 3.0
Socker beroende – Dämpa ditt sötsug
Good Sugar Bad Sugar
Ett sötare blod
Det sötaste vi har


En månad utan socker

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s