Gästblogg: Jonas Kihlman om ”Mördare utan mord”

mördare utan mordTa dig till boken!

Mördare utan mord. Heter boken verkligen så? Folk vill ju läsa om mord och då kan man inte ha en titel som heter att man mördar utan mord eftersom mord är en så viktig ingrediens när man vill läsa en deckare”, fortsatte sedan malandet och jag funderade på vad det egentligen var som denna människa sa!?

”Nej”, svarade jag. ”Nej, jag kommer inte att ändra titeln för den säljer. Vid signeringar är det som om namnet drar folk fram till mig och väl där säljer jag av bara helvete.”

Så hur kan det då komma sig att man kan mörda utan att begå mord? För att begå ett mord i Sverige idag måste det ju självfallet vara en människa man dödar.

Jag såg en gång för ett antal år sedan ett program på teve där en kvinna blivit knivstucken i magen av sin man. Hon var vid detta tillfälle även gravid. Både hon och sonen överlevde, men mannen åkte endast dit för misshandel av kvinnan och inte av både kvinnan och sonen. På grund av att han befann sig i sin mors trygga mage sig kunde man inte fälla skitstöveln för dådet mot honom.

Jag började då fundera: Vad skulle hända om man hittar ett mördat foster. Man kan till 100% fastställa fostret blivit mördat i sin mors magen med hjälp av DNA. Man vet också vem som gjort det, men man hittar inte kvinnan. Kan man då fälla någon för mord enligt svensk lag?

För att få min berättelse verifierad har jag bett Sveriges första kvinnliga professor i straffrätt Madeleine Leijonhufvud läsa boken. Se  hennes svar på min hemsida, www.jonaskihlman.se.

Jag ser fram emot att få din recension när du lyssnat på min bok: Välkommen till min värld och Mördare utan mord.  

/Jonas Kihlman

Unknown-2

Gästblogg: Jonas Kihlman om ”Mördare utan mord”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s