Fantastic Beasts and Where to Find Them

Enhörningar, varulvar och troll – vad har de gemensamt? Jo, de går alla att hitta i Newt Scamanders “Fantastic Beasts and Where to Find Them. Den här viktiga kursboken på Hogwarts skola för häxkonster och trolleri är den perfekta introduktionen till de magiska vidundren i trollkarlsvärlden. Här får du reda på hur du blidkar en böjsvans, var man hittar en svensk kortnosing och vad en rödhätta egentligen är. Här är några av de djur som en trollkarl eller häxa kan träffa på i Skandinavien och lite information om dem – ifall du till exempel skulle snubbla över en böjsvans i skogen, en puffsurrare i ditt hus eller en lobalug i havet:

Böjsvans
“Böjsvansen är en trädvaktande varelse som för det mesta lever i västra England, södra Tyskland och i vissa Skandinaviska skogar. Den är oerhört svår att upptäcka eftersom den är så liten (blir högst två decimeter lång) och ser ut att bestå av bark och kvistar med två små bruna ögon. /…/ Trollkarlar som behöver virke till trollstavar kan ibland blidka böjsvansen med gråsuggor.”

Drake (Svensk kortnosig)
“Den silverblå draken är mycket vacker, och dess hud är mycket eftersökt för tillverkning av olika sorts skyddsmaterial. Eldslågan som sprutar ut ur näsborrarna är klarblå och den kan bränna trävirke och ben till aska på några sekunder. Kortnosingen har dödat färre människor än de flesta andra drakar, men eftersom den föredrar att leva i obebodda bergstrakter, är det kanske inte så märkligt.”

Puffsurrare
“Puffsurraren finns över hela världen. Den är klotrund och täckt med mjuk, vaniljfärgad päls och den är en mycket lätthanterlig varelse som inte har något emot att bli kramad eller kringkastad. Den ger ifrån sig ett lågt, surrande ljud när den är belåten.”

Upptäck hela galleriet, med ljudeffekter från vidundren, i “Fantastic Beasts and Where to Find Them” inläst av Eddie Redmayne.

Retail_audioAUDIOBOOK SOCIAL SQ.jpg

Fantastic Beasts and Where to Find Them

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s