Gästblogg: Michael Swidén om ”Hedonisten”

0000081262

Ta dig till boken!

 

Ett äventyr i livet är som en film på bio. Ibland stannar vi upp, men först när något betydande sker, som att någon närstående plötsligt avlider eller om man själv råkar illa ut, först då börjar man inse att livet är så skört. Om man sedan gräver ner i mörkret, ner i de djupaste avgrunderna, hittar man det skikt i samhället där ondskan alltid är grov.

Som författare är man en ”story Teller”. Det är inte personen Michael som är berättaren, utan boken. I mitt fall är jag svag för ämnet seriemördare. Började skriva om just seriemördare under 2015. Min första bok Hedonisten som nu kommer ut som ljudbok handlar om Kriminalkommissarie Per Karlsson, som är bokens huvudperson i alla tre böckerna och är den som leder Rikspolisens egen seriemordgrupp RKMS. I första boken stöter vi på en typ av seriemördare som lider total brist på empati och inlevelse i allt levande och som njuter av att mörda. En Hedonist. Utåt sett är de helt normala i sitt beteende, men i sin ensamhet blir de det monster som alla kvinnor fruktar. Hur många kvinnor hinner dö innan RKMS gruppen finner mördaren? Vi får följa hur en ny polisorganisation byggs upp i hela Sverige. Hur olika regioner och nya generationers poliser börjar samarbeta för att få fram effektivare resultat.

Min extrema förkärlek till teknik för böckerna framåt i berättelserna. Polisteamet RKMS använder exempelvis en laserteknik som redan finns idag, där man finner platsen från vilket en skytt har avlossat sina skott. Idag är all kommande teknik oerhört spännande, och dagens polistekniker kommer i framtiden att få mer hjälpmedel än vad vi kan ana idag.

Ondskan finns där i mörkret. Vi ser den inte men den lurar på oss. Likt en monster finns den alltid under sängen, där den bidar sin tid!

/Michael Swidén

Michael Swiden_0012_1[2]

Gästblogg: Michael Swidén om ”Hedonisten”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s