Gästblogg: Hanna Blixt om ”Äventyren i Sagofallen”

97891779193089789177919315

Styx märke och Svarta damen – här börjar Äventyren i Sagofallen

En natt när jag var 6 år, drömde jag om en svart och en vit schackkung. Av någon anledning etsade sig just den drömmen fast, för när jag nästan 30 år senare bestämde mig för att ta tag i mina författardrömmar, var det bilderna om schackkungarna som först kom upp och som lade grunden för min bokserie – Äventyren i Sagofallen.

När jag började skriva var det som att allt spelades upp framför mig. Jag inneslöts i en bubbla och njöt i fulla drag av att få väva ihop en historia som jag själv inte visste hur den skulle sluta. Det var som att sinnena skärptes och jag hängde mest med. Resultatet blev Styx märke, ett fartfyllt och hissnande äventyr i en annan värld, där vi får följa med syskonen Sofia, Leo och enhörningen Månstråle på ett uppdrag, samtidigt som kampen sätts igång mellan svarta och vita pjäser på ett schackbräde.

Äventyren i Sagofallen börjar i liten skala, där kartan i första delen, Styx märke, är rätt liten, för att i varje bok växa och utvidgas med fler karaktärer och spännande platser. Jag hade aldrig vågat drömma om att mottagandet skulle bli så positivt och att Styx märke och uppföljaren Svarta damen tillsammans skulle räknas som bästsäljare med över 4 000 sålda ex på bara 1,5 år. Jag är så glad och tacksam till er läsare (och lyssnare)! I bokform planeras nu för sju böcker i serien, där varje bok följer en schackpjäs.

Sagofallen-serien är anpassad efter dagens tempo, där allt går lite fortare än förr. Kapitlen är korta med cliffhangers som duggar tätt, för att inte tappa någon på vägen. Böckerna innehåller spänning och action, vänskap och relationer som fördjupas, uppoffringar och godhet, kampen mot det onda och ibland även kampen mot sig själv. Samtidigt får läsaren/lyssnaren följa med i upptäckandet av nya vackra platser med förtrollande musik och något för alla sinnen. Böckerna riktar sig främst till barn och ungdomar, men läses av alla åldrar från cirka 6 år och uppåt. Förhoppningen är att böckerna ska lämna en varm känsla efter sig med hopp om att ljuset är starkare än mörkret.

/Hanna Blixt

6152_2017_FotografMariaHjort_printFoto: Maria Hjort

 

Gästblogg: Hanna Blixt om ”Äventyren i Sagofallen”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s