Bokcirkel: Crossover av Kwame Alexander

Crossover

Ta dig till boken!

En välskriven bok om basket, relationer och hur det är att växa upp. Vi har lyssnat på Kwame Alexanders bok ”Crossover” – uppläst av Jason Diakté:

 

 

YA - Karin

 

Karin

Är det här en bok om kärlek? Kanske om syskonkärlek? Är det en bok om sorg? Eller om basket? Eller kanske om is-té? Tvillingarna Josh och Jordan är grymt bra på basket, Josh är nog ett strå vassare. Men Jordan vet hur man får en tjej och i den obalansen tappar de bort varandra och saker börjar gå snett. Mitt i alltihop blir deras pappa, den före detta världsberömda basketspelaren, sjuk och snart tvingas alla inblandade att tänka efter vad som verkligen är viktigt i livet. Så det är nog det den här boken handlar om. Och en massa basket.

 

Fantasy - Jill

 

 

Jill

Jag gillade verkligen den här ljudboken. Tycker att inläsningen är briljant, men att man också med fördel kan höja tempot utan att det blir för snabbt (det är alltid ett plus när man kan växla mellan olika hastigheter utan att det stör, tycker jag).

Jag får dock en känsla av att de är äldre än 12 och har svårt att köpa att det är så gamla de ska föreställa, tänker att de lika gärna kunnat vara åtminstone 14-15. Tycker framför allt att det som gör boken bra är att familjekonstellationen är så intressant och uppbyggd på ett sätt som lämnar många luckor utan att man blir frustrerad. Snarare lite mer fundersam över vad som pågår utöver huvudpersonens perspektiv på saker och ting. Det är både fint och skarpt skildrat!

 

YA - Angelica

 

Angelica

Vem hade kunnat tro att en bok om basket skulle vara intressant? Jag är kanske så ointresserad av sport som man kan bli men den här boken är riktigt riktigt bra. Finns så mycket känslor beskrivna på så få ord. Berättelsen är skriven lite på vers och när Jason Diakité (kanske mer känd som Timbuktu) läser upp det blir det så otroligt bra. Drabbande berättelse som griper tag!

 

 

Fantasy - Beatrice

Beatrice

Om du precis som jag tänker att en bok om två bröder som spelar basket inte kan intressera dig, tänk om! Kwame Alexander skriver en briljant bok om två unga bröder som delar kärleken till basket med sin pappa, som inte längre kan spela. Om en mamma som håller samman familjen. Om kärlek och vänskap. Jag växlade lite mellan den svenska boken och den engelska men valde tillslut att lyssna på orginalspråket engelska vilket var en av 2017 bästa ljudboksupplevelser.

 

 

Gillar du böcker med sport-tema, som är lite poetiskt skrivna, handlar om familjerelationer eller kanske alltihop? Då är detta en bok för dig!

Bokcirkel: Crossover av Kwame Alexander

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s