Gästblogg: Mats I Lundgren om ”Sara”

0000078392

Ta dig till boken!

Jag skriver på fritiden och debuterade 2015 med kriminalromanen Den som ger som också nominerades till Selmapriset. Ljudboken släpptes året därpå.

Sara är min andra deckare och den fristående uppföljaren till Den som ger.

Båda mina böcker utspelar sig i Nyköping med omnejd där du får följa tre kriminalpoliser och en civilanställd utredare som tar sig an olika fall. Jag har valt att skildra dem som ganska vanliga människor med en del humor i jargongen. Handlingen i mina böcker utspelar sig i nutid och jag lägger fokus på brottet som skildras med allvar. Allt du läser kan mycket väl hända. Trovärdigheten är viktig för mig och för att få saker och ting rätt samarbetar jag med poliser, läkare och andra sakkunniga.

Sara handlar om en ung kvinna, med just namnet Sara, som råkar riktigt illa ut. Hennes berättelse är central i boken och jag har valt att skildra den i jag-form. Vi får följa henne och hur hennes tillvaro förvandlas till en fruktansvärd mardröm. Ingen vet var hon finns och hon har ingen som kan hjälpa henne. Så Sara bestämmer sig för att överleva och tar strid med de som vill henne illa. Sara är en deckare i vilken spänningen hela tiden ökar för att sedan i det närmaste övergå till att bli en thriller. Händelserna är påhittade men baserade på verkliga ruskigheter som tyvärr försiggår runt om kring oss.

Nu finns även Sara som ljudbok och jag önskar dig några spännande timmars lyssning.

/Mats I Lundgren

Mats I Lundgren[1]

Gästblogg: Mats I Lundgren om ”Sara”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s