Bokcirkel: Själv – Kraften i egentid

0000029041

Ta dig till boken!

Tänker man bättre för sig själv eller i grupp? Vad får man egentligen ut av att bara vara med sig själv? Detta har vi funderat på och därför har vi lyssnat på ”Själv –  kraften i egen tid” av Linus Jonkman.

Romaner - BiaBia:
Det här är en sån där bok man vill tipsa alla om! En som får en att förstå sig själv och sina medmänniskor bättre. Visste du till exempel att man aldrig ska kika över axeln på en introvert person som jobbar? Eller att brainstorma är ett ineffektivt sätt att få fram bra och nya idéer? Det vimlar av såna här guldkorn och igenkänningen är skyhög oavsett om man är introvert eller extravert.

YA - MichelleMichelle:

Jag insåg med Linus Jonkmans bok ”Själv – Kraften i egentid” att jag är nog mer introvert (och tydligen en aning neurotisk) än jag tidigare anat. Att jag hämtar energi, kreativitet och idéer ur de stunder som jag är själv visste jag redan. Det känns däremot som att ur ett samhällsperspektiv ska man alltid vara extravert, social och ”go go go”. Nog för att jag skulle beskriva mig som social och kanske i alla fall ha ett ”go” så behöver jag verkligen tid för mig själv att ladda batteriet. Så skönt med en bok som hjälper både mig själv och andra att respektera ”självsamheten”.


Romaner - EmilieEmilie:

Precis som i Linus Jonkmans tidigare bok ”Introvert – den tysta revolutionen” känner jag snabbt igen mig själv och finner förklaringar till beteenden jag tidigare försökt förklara för andra, men aldrig vetat hur. Beteenden jag kanske även till och med skämts lite för innan då de inte är sedda som positiva i ett samhälle där det uppmuntras att ta plats. Nu kan jag bara i tysthet tacka Linus för att han gett mig verktygen till detta. I ett samhälle där en extravert personlighetstyp uppmuntras är det skönt att någon öppnar upp och talar för de introverta och visar på att alla personlighetstyper har sina fördelar … och såklart även nackdelar. Även fast denna bok många gånger tar upp samma information som i hans tidigare bok, lägger han här mer fokus på hur mycket självvald egentid, självsamhet, faktiskt kan påverka oss positivt. Alla inspireras och får ny energi på olika vis, kanske i samtal med andra eller i sällskap med sig själv. Vad vi måste lära oss är bara att acceptera våra olikheter både i arbetslivet och privat. En bok väl värd att läsa för att vidga din kunskap och, förhoppningsvis, förståelse.

Fakta - SofiaSofia:

En stark röst för vikten av egentid och reflektion. Jonkman är välinformerad och påläst inom områden som psykologi och pedagogik. Kan i viss mån ses som fortsättningen på en introverts försvarstal som påbörjades i Introvert, den tysta revolutionen.

 

Gillade du Quiet av Susan Cain och Linus Jonkmans tidigare bok Introvert, den tysta revolutionen? Är du intresserad av hur hjärnan fungerar? Då är det här en bok för dig!

Bokcirkel: Själv – Kraften i egentid

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s