Gästblogg: Anki Edvinsson om ”Lust att döda”

0000084332

Ta dig till boken!

 

När jag lämnade arbetet som journalist på TV4 2014 var jag fast beslutsam att göra ett karriärbyte. Min dröm var att skriva en bok även om jag visste att det var långt ifrån en självklarhet att lyckas hela vägen. Den ska skrivas och framförallt bli utgiven. Jag beslutade mig för att göra allt jag kunde för att lära och skrev in mig på Skivakademins 1-åriga utbildning för blivande författare. Där började min deckardebut att skapas. Som de flesta andra debutanter skrev jag i blindo utan en aning om vad som skulle hända med manuset. Alla dessa timmar man lägger ner framför datorn utan en aning om det ska bära frukt. Du måste verkligen älska att skriva, ha tålamod, vara disciplinerad och framförallt våga.

Jag kan inte säga att författandet är min karriär idag eftersom det kräver att jag kan leva på skrivandet och det vågar jag inte hoppas på än. Men glädjen ligger i att det gör mig lycklig att skriva! Jag kan jobba med vad som helst så länge ni vill läsa min bok så jag kan skriva en till, och en till och en till…

Genom åren på tv har min identitet varit just som tv-tjejen som ofta gjort lättsamma och glada tv-program. Som journalist ändrades det lite men jag blir för det mesta förknippad med det förstnämnda. Därför tror jag att min deckardebut kan få några att höja på ögonbrynen. Det är en ganska stor kontrast från det jag har blivit förknippad med tidigare. Lust att döda är långt ifrån en söndagspromenad, det är en rätt brutal handling:

Ett möjligt terrorattentat i centrala Umeå lamslår den annars så livfulla staden. Parallellt sker ett brutalt mord som förbryllar den lokala poliskåren. Hänger de två händelserna ihop? Hur kan detta ske här? Polisparet Per Bergh och Charlotte von Klint utses till att jaga skuggor som inte syns i en stad lamslagen av sorg. I utkanten rör sig också två unga, trasiga män, på väg utför i full fart, och en invandrartjej vars livssituation blir allt svårare att hantera. I detta kriminaldrama finns monter av alla de slag, både väntade och oväntade. Men de drivs alla av lust att döda.  

Jag hoppas att ni ska gilla min deckardebut, det är bara att ta på sig säkerhetsbältet och lyssna. Det kommer gå undan!

Kram

Anki

20170803ankiedvin-5.jpg

Fotograf: Matthew Phillips

Gästblogg: Anki Edvinsson om ”Lust att döda”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s