Gästblogg: ”Har du PMS eller?” av Charlie Michaelson och Jenny Öhrn

0000082421.jpg

Ta dig till boken!

Har du PMS eller?

Är din chef plötsligt en dåre, din partner ett komplett as, dina vänner känslokalla svin som du aldrig mer tänker prata med? Går folk provocerande långsamt framför dig på trottoaren? Tycker du att alla människor blivit galna? Andas din katt plötsligt för högt? Smaskar killen vid bordet bredvid så högt att du vill ge honom på käften? Borde dina barn skickas på anstalt långt, långt hemifrån? Eller, har du PMS?

Hej kära PMS-systrar! Vi är två helt vanliga kvinnor. Jenny är gift med Anders, har två barn och gillar att gå promenader och resa nån vecka till solen då och då. Charlie är ensamstående med tre barn, jobbar som redaktör och gillar att umgås med vänner och träna. Och ungefär här slutar det helt vanliga. För även om det på ytan ser ut att vara helt normala, ganska problemfria liv tillbringar vi halva tiden med att stå ut med och bemästra panik, gråta, ha ångest, vara svullna, arga, irriterade, förtvivlade, sova dåligt, skämmas och ha acne som två tonåringar. För vi har PMS/PMDS. Det som till vardags beskrivs som ”Du kan känna dig lite nedstämd och sötsugen ett par dagar före mens” påverkar oss och våra nära i väldigt hög grad två veckor i månaden. Det vill säga 50% av våra liv. Man kan ju bli galen för mindre.

För två år sedan startade vi PMS-podden. En podd om att leva med PMS och allt vad det innebär. Det visade sig snabbt att vi var långt ifrån ensamma. I augusti 2017 släppte vi boken ”Har du PMS, eller?” där vi på ett roligt, sorgligt och utelämnande sätt berättar om hur det är att leva med PMS, om alla olika behandlingar vi testat, vad forskningen säger, vilken medicin som finns att få, vad omvärlden säger om PMS. Äntligen finns vårt bidrag till den kvinnliga cykel-revolutionen som ljudbok! Du kan se fram emot: skratt, gråt, förlåt-mig-brev, fakta och en lång rad generande berättelser om vad vi gjort ”på” mens-hybris.

Och kom ihåg, du är inte ensam. Kram!

 

/Jenny & Charlie

PMS-Podden

 

 

 

Gästblogg: ”Har du PMS eller?” av Charlie Michaelson och Jenny Öhrn

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s