Gästblogg: Karin Adelsköld om ”Nu är det kul igen – från utmattning till arbetsglädje”

0000511921

Ta dig till boken!

Jag bestämde mig för att skriva en bok om att jag inte längre kan skriva eller läsa böcker på grund av att jag nyligen gått in i väggen. Ja, jag vet, det låter idiotiskt men jag kände att det var viktigt att berätta om det jag precis varit med om för att fler skulle kunna undvika utmattning.

”Det här är ett resultat av 2 kollapser, 1 medelålderskris, 4 barn, 2 separationer, 3 hemska arbetssituationer och inte minst ett totalhaveri i att skriva denna bok.”

Det är med de orden jag inleder Nu är det kul igen – från utmattning till arbetsglädje, och det sammanfattar ganska bra bokens innehåll. Men vill se lite mer optimistiskt på det hela kan man också säga att det är en självutlämnande guide för att hitta vägar ur utbrändhet och må bättre med hjälp av humor. I livet i allmänhet och på jobbet i synnerhet. För fasen vad vi är många som kan, och måste, få det roligare på sin arbetsplats! Själv är jag komikern som inte hann skratta på jobbet. Ja, ni hör ju – inte ens när humorn är ett yrke infinner den sig automagiskt.

Idag, snart två år efter min dunderkollaps, kan jag skriva hjälpligt även om det tar lång tid. Så för att få ner boken i fråga på pränt tog jag hjälp. Tänkte att det ju vore trevligt om den kom ut det här århundradet …

Men om jag har svårt att skriva så är min läsförmåga fortfarande ett skämt (tyvärr inte roligt, även om jag gärna skrattar åt skiten). Jag har fortfarande riktigt svårt med längre texter. Böcker ska vi inte tala om, där är det nästan omöjligt. Fatta att jag fått kämpa som ett djur för att ens kunna läsa min egen bok! Därför var det också självklart prio nummer ett: att min nya bok (som ju faktiskt kom ut det här århundradet, hurra!) skulle finnas som ljudbok på en gång. Så att alla andra trötthjärnor som inte heller kan läsa kan få lite pepp, kärlek och goda råd i sitt tillfrisknande.

Prata kan jag dock fortfarande, relativt bra utan problem. Så hör och häpna – det är jag själv som läst in boken! ❤

/Karin

Karin_Adelskold

 

Karin Adelsköld föddes 1973 i Kisa, Östergötland, flyttade sen till Hultsfred och bor numera i Stockholm med sina två barn. Hon är hyllad komiker, författare, journalist och föreläsare som de senaste fem åren arbetat med att humorcoacha svenska företag och myndigheter. Förutom att ha  blivit utsedd till Sveriges mest kreativa på webben av tidningen Internetworld och vald till årets kvinnliga komiker på Svenska Standupgalan har hon de senaste åren varit ambassadör för kvinnors företagande för Tillväxtverkets räkning, medverkat i Teknikdelegationen, startat PMS-förbundet, turnerat med standup comedy och programlett konsumentprogrammet Plus i SVT. Bland annat. 2017 utnämndes hon till hedersdoktor vid Lunds tekniska Högskola för sitt jobb med att göra teknik och internet roligt och mer lättillgängligt för alla tex genom teknikbloggen Lilla Gumman. Karin Adelsköld har också själv erfarenhet av utbrändhet och vet därför att humor är något att ta på största allvar – och ett viktigt redskap för att hantera stress.

Gästblogg: Karin Adelsköld om ”Nu är det kul igen – från utmattning till arbetsglädje”

En reaktion på ”Gästblogg: Karin Adelsköld om ”Nu är det kul igen – från utmattning till arbetsglädje”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s