Bokcirkel: ”En sista utväg” av Federico Axat

0000082425

Ta dig till boken!

Ted McKey har allt, men så diagnosticeras han med en hjärntumör och beslutar sig för att ta livet av sig. Men precis när han står med pistolen mot tinningen så knackar någon på dörren… Den här berättelsen var en berg och dalbana av twister och oväntade vändningar! Vad tyckte du om boken? Dela med dig av din åsikt i Facebookgruppen ”Snacka om Ljudböcker” och diskutera boken med oss!

Här är vad vi tyckte:

 

deckare-alexAlex: ”En sista utväg passar dig som gillar att det händer oförklarliga saker som du inte kan sätta fingret på om de är dröm eller verklighet. Om du gillade Den hemliga kvinnan så har denna bok en högre nivå! Dessutom gick det jättebra att speeda upp Martins röst om du vill plöja igenom denna snabbt!

deckare-emmaEmma: Efter en riktig rivstart gäller det att hänga med i svängarna på denna vansinnesfärd tillsammans med bokens huvudperson Ted. När boken börjar får vi reda på att han precis värvats till en mystisk organisation som förvandlar det planerade självmordet till mord, allt för att skona familjen. Vad som sedan rullas upp är en serie ofattbara händelser där gränsen mellan inbillning och verklighet är hårfin. Jag har läst att denna bok ska bli film, tror den kommer att passa alldeles utmärkt!

deckare-anna-occ88rAnna: När vi i deckargruppen sågs efter att ha lyssnat på En sista utväg” blev det snabbt ett väldigt livligt samtal. Vi hade alla missuppfattat eller glömt vissa delar av boken och hade starka åsikter om både struktur och huvudpersoner så diskussionen blev en av de roligaste bokpraten vi haft. Ett tips är att lyssna ihop med någon annan så ni kan prata om den efteråt!

Den här boken är eventuellt inte en bok för alla smaker. Intrigen är särskilt i början en smula invecklad men med lite tålamod ger berättelsen god utdelning i form av intensiv spänning och överraskande vändningar. Jag tycker Martin Wallström gör ett utmärkt jobb med att hålla historien tryggt begriplig men ändå ge sårbarhet åt huvudpersonens kval.

Fantasy - SisselSissel: Den här boken hade verkligen bra tempo! Det hände så mycket den första timmen att jag snart började undra vad som egentligen hände? Man får vara beredd på att ständigt få ny frågor, eller svar på frågor man inte ens visste att man hade – det här är verkligen en bok som utmanar hjärnan och håller dig på tårna, riktigt smart och håller högt tempo rakt igenom!

 

Gillar du högt tempo, spänning och oväntade vändningar? Då är ”En sista utväg” en bok för dig!

Bokcirkel: ”En sista utväg” av Federico Axat

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s