Bokcirkel: Män visar kuken för mig

0000069559.jpg

Ta dig till boken!

I spåren av #metoo så har många relevanta och intressanta böcker om könsroller och beteenden dykt upp. Därför har vi lyssnat på Män visar kuken för mig av Caroline Heiner och här är vad vi tyckte:

YA - MichelleMichelle: Detta var en väldigt annorlunda bok men ack så intressant. Jag hade nog inte valt boken själv men är så här i efterhand glad att jag tagit del av den. Mycket tycker jag bekräftade egna teorier om varför många män är så fascinerade och stolta över sin penis. Huvudämnet i boken är ju ”dickpicks” och alla kanske inte har fått en sådan bild skickad till sig men många har det. Jag kan faktiskt inte minnas om jag fått det eller inte och det tycker jag är läskigt. Någonstans i bakhuvudet känns det som att jag har sett en bild på en penis och att det var skickat till mig i ett konstigt sammanhang men det kan vara hjärnspöken. Eller … så kan det vara så att jag har förträngt det och/eller borstat bort det eftersom vårt samhälle har sagt att det är så vi ska agera? Jag har ingen aning faktiskt. Hm …

Män visar kuken för mig är en perfekt diskussionsbok om makt, mansrollen och givetvis … penisen.

 

Fakta - SofiaSofia: Tänker att boken är en intressant observation av manlig sexualitet och deras relation till sitt kön. Författaren relaterar ämnet till flertalet olika discipliner och förankrar även sina resonemang historiskt. En ögonöppnare gällande ämnet ‘dickpicks’ och det faktum att det är ett så pass utbrett fenomen.

 

Fakta - PeterPeter: Fenomenet dickpics analyseras här från alla håll och kanter. Tycker författaren har en riktigt bra ton då hon berör det här ämnet och det blir både intressant, underhållande och skrämmande läsning. Mest intressant tycker jag det blir när ojämställdheten mellan det manliga och kvinnliga könet som kulturell symbol beskrivs och analyseras.

 

Romaner - EmilieEmilie

Dickpics är ett fenomen som förundrar. Ett fenomen som en stor del av världens kvinnliga befolkning oönskat möter i vardagen och frågan på allas läppar är: varför? Caroline Hainer gör här ett bra försök att försöka svara på denna fråga även om det ibland kanske inte känns så objektivt som man skulle önska. Detta är ändå verkligen en aktuell bok som borde läsas av alla för att kanske ge lite perspektiv på hur olika vi som individer och kön upplever saker i världen. Och om du inte tror att det råder ojämställdhet mellan könen idag hör du verkligen till de som ska läsa den. NU!

PS: Boken bjuder även på ett och annat aha-moment och skratt.

Romaner - BiaBia: En riktig ögonöppnare framförallt vad gäller anledningen att skicka bilder, som hänger ihop med synen män har på sina könsorgan. Att många av dem på allvar tror att kvinnorna vill få dick pics från en främmande man. Att de förväntar sig ett glatt tack och gärna en snäll recension. Helt galet ju!
Skillnaden mellan vad som är okej för kvinnor och män blev extremt tydlig. Intressant!

 

Gillade du Med uppenbar känsla för stil, Allt vi inte pratar om och Ta det som en man? Då är det här en bok för dig!

Bokcirkel: Män visar kuken för mig

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s