Bokcirkel: ”Spel” av Anna Roos

0000076887

Ta dig till boken!

 

Vi har lyssnat på ”Spel” av Anna Roos, en spännande deckare i universitetsmiljö! Här är vad vi tyckte:

 

Romaner - BiaBia: Det är alltid intressant med klassperspektiv och tydligare än så här, med tvillingar som växer upp i diametralt olika miljöer, blir det sällan. Kanske hade jag önskat mig ännu mer spänning, men jag gillade verkligen huvudpersonens rappa repliker och stämningen i boken. Just stämningen påminner lite om de hårdkokta deckare jag läste på sjuttiotalet. Ett plus är att boken inte tillåtits svälla ut utan är precis så lång som behövs. Ska bli intressant att se vad hon skriver om nästa gång.

 

Deckare - EmmaEmma: Jag gillade verkligen denna fartfyllda och rappa berättelse! Fyra minuter in i Spel älskar jag dessutom huvudpersonen Sol, som med sin bittra och cyniska berättarröst är vår guide i en värld med helt annorlunda spelregler. Sols tvillingbror, toppstudent på Handels, hittas död efter ett hopp från Skanstullsbron. Nu är Sol fast besluten att gräva vidare i vad som egentligen hände innan han dog och det blir en kulturkrock av sällan skådat slag.

 

Deckare - AlexAlexandraHistorien inleds med att man får reda på att Sol är påväg hem till Sverige för att hennes tvillingbror har hittats död i Årstaviken. De stod inte varandra nära, men Sol får en stark känsla att det inte är självmord som polisen antydde. Hon tar ett steg in i sitt brors liv för att ta reda på vilka typer han hängde med innan han dog. Jag tyckte att boken var bra! Det var trevligt att lyssna på en lite annorlunda story än vad jag annars lyssnar på. Sol växte upp med sin mentalt instabila mamma i förorten och Gustav växte upp med pappan och levde ett överklassliv på Lidingö. Sol tar snabbt reda på vilka personer Gustav hängde med och det visar sig att de är med i en sluten grupp som träffas och spelar. Sol är själv en spelare men detta spel har en ovanlig twist. Anna har skapat dessa två helt udda karaktärer som är så olika men ändå så lika. Dem är ju trots allt tvillingar, så de känner sig nära varandra oavsett var de är. Det var kul att följa Sol och se hur hon anpassade sig i världen hennes bror levde i, som hon hatade.

 

Deckare - Anna ÖRAnna:

Den här boken är en svensk Den hemliga historien” sa någon när jag skulle börja lyssna på den. Det är den inte alls och det är ganska orättvist mot Spel att sätta den förväntningen i mitt huvud innan lyssningen. Spel är spännande i sin egen rätt och den cyniska huvudpersonen Sol är en rolig bekantskap att göra. Berättelsen har högt tempo och tar fiffiga vändningar som inte är självklara och att författaren låter de två syskonens väldigt olika utgångspunkter i livet bli en elegant lek med klassklyftor är tankeväckande. Bra bok och jag hoppas att debuterande Anna Roos släpper fler i framtiden.

 

 

Gillade du Den hemliga historien, En nästan sann historia eller Störst av allt? Då är detta en titel för dig!

Bokcirkel: ”Spel” av Anna Roos

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s