Gästblogg: Hannes Lyckholm om ”Rödhake: Dödstyst ”

0000545975.jpg

Ta dig till boken!

Två år tog det innan Rödhake: Dödstyst blev färdig. Jag testade olika genrer, olika historier – tills jag hittade till Anders Rödhake och thriller-genren. Nu finns den också som ljudbok och är startskottet på serien om den före detta underrättelseagenten Anders Rödhake. Han försöker lämna underrättelsevärlden bakom sig, men verkligheten gör sig ständigt påmind. Han försöker försörja sig som reporter och fotograf, men festar mest och kör företaget i botten. Och hans förflutna bubblar hela tiden upp till ytan.

Den första boken om Rödhake handlar också om Emma Rapp, en alltmer paranoid kvinna som tror sig vara förföljd och övervakad. Ingen tror henne. Personer i hennes omgivning tar avstånd eller försvinner. Allt för att hon fått del av en hemlighet en grupp av högt uppsatta män gör allt för att hålla dold – särskilt när riksdagsvalet närmar sig och deras makt är hotad.

Just nu skriver jag på nästa bok i samma serie. Där kommer Rödhakes förflutna väldigt påtagligt att komma ikapp honom. En man vill ha ut hämnd. Personer i Rödhakes närhet får ta smällen. Rödhake tvingas utföra ett uppdrag han allra helst vill slippa, men han har inget val.

Själv lever jag med böcker. Jag skriver helst på morgonen strax efter att solen gått upp. Jag lyssnar gärna på en ljudbok i öronen på väg till jobbet och gärna också under promenaden på lunchen. På kvällen strax innan jag somnar föredrar jag en pappersbok, så att man får känna papperet mellan fingrarna. Jag lyssnar sällan på det jag själv skrivit (jag vet ju redan vad som händer!) men håller mig gärna till deckargenren.

Rödhake: Dödstyst har redan fått ett mycket fint mottagande, vilket gör mig väldigt glad. Om du hunnit lyssna på boken – hör gärna av dig vad du tycker om den! Det sporrar mig att skriva vidare, men jag får också en hel del tips och idéer till kommande böcker.

/Hannes Lyckholm

 

Hannes-Lyckholm-Foto-Cebastian-Persson4Foto: Cebastian Persson

Gästblogg: Hannes Lyckholm om ”Rödhake: Dödstyst ”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s