Bokcirkel: Träskkungens dotter

0000503341

Ta dig till boken!

En mörk hemlighet, en splittrad familj och en jakt på liv och död – vi har lyssnat på ”Träskkungens dotter” av Karen Dionne. Här är vad vi tyckte:

Emma: Om du som jag gillar annorlunda spänning i samma stil som Gone girl, Kvinnan på tåget och Fiona Bartons Änkan, ja då kommer du nog gilla det här. Helena har allt, en fantastisk familj och en framgångsrik affärsrörelse men ganska snabbt in i berättelsen förstår man att hon bär på en hemlighet. Och det är inte vilken hemlighet som helst. Vi får följa Helena när hon konfronteras med minnena av sitt förflutna. Det visar sig att det förflutna är i högsta grad levande och konfrontationen blir plötsligt på liv och död. Berättelser som skildras ur endast ett perspektiv är väldigt tacksamma att lyssna på och jag tyckte verkligen att den funkade bra som ljudbok. Mina favoritdelar i boken var när Helena berättade om sin barndom och vildmarkslivet, något jag tyckte var väldigt fascinerande. När jag hade avslutade boken blev jag dessutom väldigt sugen på att tillaga kaveldun 🙂

 

Jenny: Jag blir så fascinerad av den här boken, och vad den gör med mig. Både för att man får en inblick i ett helt annat sätt att leva men också för att den utmanar mitt sätt att se på mänskligt beteende och hur olika en situation kan uppfattas av olika personer. En fruktansvärd förövare kan i någon annans ögon bli en förebild och idol – obehagligt ja, men också en intressant inblick i det mänskliga psyket.

 

Alexandra: Philoméne Grandin läste in boken så bra! Hon speglade Helenas unga och vuxna personlighet väl. Det var en skön bok att lyssna på, spänning som höll en kvar, men man behövde inte ha sitt fulla fokus. Perfekt bok att plöja igenom!

 

Loveina:  Jag gillade verkligen Träskkungens dotter, mycket på grund av att den skildrade det svåra i att växa upp med, och älska, en person som gör onda handlingar. Att det inte är självklart hur man ska känna och att relationen till ens föräldrar aldrig är lätt, och att föräldrarna är så mycket mer än det man tror när man är barn. Jag gillade också naturskildringarna och beskrivningen av deras liv i träsket. Och så gillade jag att det hon lärt sig av sin pappa är det hon använder mot honom sen. Karma slår tillbaka liksom. Sagopartierna däremot hade jag kanske kunnat vara utan.

Älskade Philomènes inläsning och tycker att den passade väldigt bra ihop med texten. Jag gillade den här helt enkelt!

Anna: Först och främst, vilken jättebra inläsare! Varför har jag inte redan lyssnat på femtio böcker med henne? tänkte jag och kollade upp henne på Storytel. Svaret är att hon bara läst in barn- och ungdomsböcker hittills. Då menar jag ”bara” i bemärkelsen att det här är hennes första vuxenbok, inte att barn och ungdomstitlarna skulle vara sämre. Jag hoppas i alla fall att hon blir en flitigt anlitad inläsare även för vuxentitlar i fortsättningen.

Över till boken. Jag gillade framförallt huvudpersonen och hur man fick lära känna henne, växelvis då och i nu. Dramat vecklas ut och ju närmare den historiska sanningen man kommer, desto mer dramatiskt blir det även i nutid. Jag tyckte också mycket om den karga och hårda naturen som en slags andra huvudperson och hur huvudpersonen Helena behärskar den svåra konsten att överleva där. Hoppas författaren släpper fler i samma genre!

Gillade du Kvinnan på tåget, Bakom stängda dörrar och psykologisk spänning? Då är det här en titel för dig!
Bokcirkel: Träskkungens dotter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s