Bästa hjärntipsen inför semestern! – från Britta Sjöström, författaren till ”Hjärnan bakom allt”

hjarnanbakomalltTa mig till boken!

 

Tre tips om hur du ska hantera din hjärna så att semestern blir bra från början till slut, och utan konflikter dessutom.

  1. Gå långsamt in i semestern

Har du jobbat intensivt fram till sista arbetsdagen har hjärnan gått på högvarv och producerat mängder av hormoner som ska hålla dig igång. Ge därför din hjärna en långsam avvänjning så du inte drabbas nedstämdhet. Men om du skulle göra det så är den övergående.

  1. Hur roligt man än har, eller vill ha, så blir hjärnan trött och behöver vila, fri från intryck.

Gör inte semestern till ett nytt arbete utan var noggrann med stunder, dagar veckor av sysslolöshet. Många kan ha svårt att finna tiden till vila på semestern (!) men det är faktiskt det den är till för.

  1. Hjärnan är designad för att fylla i tomrum åt dig, så du med minsta energi kan förstå andras beteenden.

Tyvärr tolkar hjärnan fel rätt ofta, inte minst i samband relationer. Man tror sig ”veta” vad någon tycker. Detta är grunden till många konflikter. Receptet är enkelt: Fråga! ”Vad menar du när du säger så?” Var tydlig själv, och förklara dig. Gissningslekar är inget för bra relationsbyggande.

I Hjärnan bakom allt får du både övergripande kunskap, och nedslag i några specifika detaljer om din hjärna, så du lättare kan förstå dig själv, dina reaktioner och tillika andras beteenden som ibland kan tyckas gåtfulla. Kunskap som gör livet roligare, intressantare och mer spännande. Allt presenterat lättsamt och begripligt och anpassat till vardagssituationer.

BrittaS_2889.jpg
Foto: Elisabeth Ohlson Wallin

 

 

Bästa hjärntipsen inför semestern! – från Britta Sjöström, författaren till ”Hjärnan bakom allt”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s