Gästblogg: Elias Våhlund om ”Handbok för Superhjältar”

0000509091

Ta dig till serien!

För sex år sen berättade min dotter att hon var mobbad.

Hon var nio år och hade precis bytt skola. För första gången på länge visste jag inte vad jag skulle göra. Jag som alltid har hittat lösningar på de mest omöjliga problem. Jag som hela mitt liv har levt på min kreativitet. Nu stod jag där, lamslagen, och visste inte hur jag skulle hjälpa henne.
En lång och tuff period följde för min dotter och jag kände att jag måste göra något. Inte bara för min dotter utan även för alla andra barn som är retade i skolor runt om i världen.

Tänk om jag kunde skriva en berättelse om mobbning som samtidigt var så spännande att alla barn ville läsa den. En bok som både gav hopp och ställde frågor.

Tillsammans med min fru Agnes började jag arbeta på en berättelse med skyhöga ambitioner. Målet var att skapa en bokserie som barn i hela världen skulle vilja läsa. En serie som var så spännande att barnen gick och längtade efter nästa del. En serie som gav kraft och mod till de barn som var retade och kände sig utanför. En serie som skulle göra skillnad.

I tre års tid arbetade vi oavbrutet med våra berättelser. Under dessa tre år illustrerade Agnes på heltid. Sida efter sida utan vare sig betalning eller löfte om att böckerna skulle bli utgivna. Det var fler än en person som sa att vi blivit galna. Men vi trodde på vår idé och vi var beredda att jobba hårt för att förverkliga den.

Nu, fem år senare, har vi kommit en bra bit på vägen. Vår bokserie är en supersuccé och har parkerat sig på topplistorna över de mest sålda barnböckerna i Sverige. Mängder av skolor använder Handbok för Superhjältar i sitt värdegrundsarbete. Dagligen får vi förfrågningar om skolbesök och föreläsningar. Vi sitter i förhandlingar med produktionsbolag om både tv-serier och filmer. En musikal håller på att skrivas. Spel, pussel, t-shirts och målarböcker kommer ut inom kort. Ett antal länder har redan köpt bokrättigheterna och många fler är på väg att göra det.

Dag för dag kommer vi allt närmare det mål vi satte upp. Att göra det lite lättare för barn och vuxna världen över att prata om mobbning.

Om ni inte redan har lyssnat på Frida Hallgrens inläsning av våra böcker så gör det! Hon är så fantastiskt bra och vi är omåttligt stolta över att hon gett sin röst till vår berättelse.

Glad sommar!

/Elias

unspecified6

Gästblogg: Elias Våhlund om ”Handbok för Superhjältar”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s