Gästblogg: Olséni & Hansen om ”Strandhotellet”

strandhotelletTa dig till boken!

Det många påtalat är att vi är tämligen unika som kombinerar humor med mord. Vi fick uppslaget till serien Mord i Falsterbo när vi för en del år sedan hamnade i samma träningsgrupp på tennisbanan. Vi började tidigt prata om våra respektive skrivprojekt och kom fram till att det är så mycket roligare att skriva två. Micke ville skriva humor och Christina en pusseldeckare och därmed föll det sig naturligt att kombinera detta. Att det blev just Falsterbonäset är inte så konstigt då vi båda är bosatta där. Nu har vi precis släppt vår femte bok, Strandhotellet, som är den fjärde boken i Mord i Falsterbo-serien.

Strandhotellet är en humoristisk deckare om pigga pensionärer, oväntad död och den svåra konsten att både hitta och behålla kärleken. Genom att skildra äldre personer utanför ramarna tror vi man uppmuntrar till en syn på äldre som helt vanliga människor med samma behov och känslor som de alltid haft. Aktiva och ofta med en stor aptit på livet – det är inget som förändras bara för att man blir äldre.

Den här gången är det seglarfolket i Skanörs hamn som dras in i mordintriger. Och precis som i tidigare böcker, som utspelar sig bland hästfolk, golfare och fågelskådare, är miljön ny för oss och det är det som gör det så kul att skriva.

Egon, som hunnit fylla 85 år i den här boken, upplever sitt livs mest omtumlande sommar. När han och de övriga i pensionärsgänget ger sig ut i Ragnars nyinköpta segelbåt går det inte helt enligt plan. Ombord hittar de nämligen båtens tidigare ägare, Gustav Sparre, död. Utan att tänka på konsekvenserna bestämmer sig Egon och Ragnar för att slänga Sparre överbord. Olyckligtvis fastnar kroppen i en tamp och det blir stor uppståndelse i Skanörs hamn när båten anlöper – med Gustav Sparre i släptåg. Det visar sig snabbt att han inte dött en naturlig död och Skanörs poliser har fått ett komplicerat spaningsmord på halsen. Mitt i allt så bestämmer sig Egon för att testa nätdejting. Under signaturen ”En charmör från Skanör” kastar han sig huvudstupa in i dejtingens förtrollade värld och det leder rakt in i mordutredningen och slutar naturligtvis i katastrof.

Mycket nöje och hoppas att du får en kul stund med Anton Körberg och Strandhotellet!

Soliga sommarhälsningar från Falsterbonäset,
Christina & Micke

olsenihansen.jpgFotograf: Erik Grönlund

 

Gästblogg: Olséni & Hansen om ”Strandhotellet”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s