Gästblogg: Anna Karolina & Mons Kallentoft om ”Falco”

0000552105

Ta dig till boken!

Det senaste året har varit Falcos år.

Via Skype, Facetime och mail har vi mejslat fram den femte berättelsen om Zack, och får vi säga det själva så är vi nöjda med resultatet. Falco är den tätaste och, hoppas vi, mest gripande boken i Herkulesserien.

Vi är ganska olika som författare. Mons har ett poetiskt språk, Anna Karolina ett mer hårdkokt. Vi har försökt skriva oss fram till en symbios där man verkligen känner hur båda författarnas hjärta och själ pulserar i varenda mening. Det vi har gemensamt är en kärlek till vassa intriger och riktigt skarpa personporträtt. Bryr man sig inte om de människor som befolkar en berättelse, så bryr man sig inte om berättelsen över huvud taget.

Falco är en bok med högt tempo. Det är en bok som handlar om mycket aktuella ämnen, där vi försöker komma nära en av vår tids stora rädslor. Att utsättas för ett terrorbrott.

Vi önskar att vi kunde berätta snaskiga historier om vår skrivprocess, med bråk och osämja, men tyvärr. Några sådana historier har vi inte att bjuda på. Arbetet tillsammans med Falco har flutit på nästan oroväckande enkelt. Mons gillar när det smäller till lite i skapandeprocessen. Konflikt kan driva arbetet framåt, och göra boken vassare. Den här gången är det förhoppningsvis tvärtom. Att sann skrivglädje har lett fram till en bok som det är ett stort nöje att lyssna på. Svensk spänning när den är som allra bäst. Perfekt för hängmattan eller solstolen på stranden i sommar.

God lyssning önskar Anna Karolina och Mons.

Mons_Anna_2_copy

Gästblogg: Anna Karolina & Mons Kallentoft om ”Falco”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s