Gästblogg: Jenny Fagerlund om ”Med hälsning från Båstad”

0000547354

Ta dig till boken!

Varför Båstad passar så bra som miljö i en feelgood-roman

För tolv år sedan besökte jag Båstad för första gången, en plats som sedan dess kommit att betyda mycket för mig. I och runt Båstad finns det mesta, långa sandstränder, båthamn, åsen med sina vidsträckta fält och bondgårdar samt den pittoreska staden med sina låga hus. Här tillbringar jag och min familj så mycket tid vi kan och här utspelar sig också min bok, Med hälsning från Båstad.

För vad kan väl vara bättre än att förlägga handlingen i en härlig sommarstad, med fantastisk miljö. Särskilt när min huvudkaraktär Linda behöver en plats att fly till när hon blir av med ett efterlängtat jobberbjudande i London.

Via Instagram låtsas Linda vara i London och leva sitt drömliv. I verkligheten bor hon i sin mosters sommarstuga och försöker komma på hur hon ska ta sig ur sin situation utan att behöva berätta för alla vad som har hänt.

Med hälsning från Båstad betyder mycket för mig. Både för att den utspelar sig på en av mina favoritplatser men också för att det kändes viktigt att skriva om att våga stå för den man är och föräldrar som pressar sina barn. Det sistnämnda är ett ämne som florerat i pressen till och från men som jag också lagt märke till och hört andra berätta om mer än en gång.

Eftersom jag ville att Med hälsning från Båstad skulle utspela sig på sommaren var det självklart att även ta med tennisen som en del av handlingen. Båstad på sommaren är mycket tennis där tennisveckorna står i centrum med sina festligheter, tävlingar och event. Linda ramlar rakt in i allt det här och får fler och större utmaningar att ta tag i än vad hon har räknat med. Det blir helt klart en sommar att minnas.

Jag hoppas ni ska tycka om Med hälsning från Båstad. Kanske till och med så mycket att ni vill besöka den underbara kuststaden vid Laholmsbukten någon dag.

Önskar er alla en skön sommar!

/Jenny Fagerlund

fagerlund_jenny_10

Gästblogg: Jenny Fagerlund om ”Med hälsning från Båstad”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s