Gästblogg: Camilla Davidsson om ”Liten tvåa med potential”

0000083981

Ta dig till boken!

Ibland när jag ser tillbaka på åren kring millennieskiftet undrar jag hur jag tänkte. Jag hade ett engagerade jobb och gjorde bra ifrån mig. På kvällarna pluggade jag och fick fina betyg. Det var full fart dygnets alla vakna timmar och jag sökte ständigt nya utmaningar. Det trots att jag knappt sov om nätterna, inte klarade mig utan långa minneslistor, ständigt hade hjärtklappning och led av ångest från söndag morgon till onsdag lunch. Jag var oövervinnlig, tyckte jag. Inte alls så stressad som en del påstod. Nej då, jag hade läget under kontroll, var bara lite trött. I helgen skulle jag vila …

Så är det för Sofia i Liten tvåa med potential. Hon har ett välavlönat jobb inom investment banking och jobbar ofta sena kvällar. Pojkvännen är snygg och framgångsrik och hon har nyligen köpt en tvåa på en fin adress i Stockholm. Om det inte vore för att lägenheten behöver renoveras, hennes omöjlige chef och skilsmässan mellan föräldrarna, vore livet perfekt.

Arvid som ska sköta renoveringen dyker upp och trots noggrann research verkar han allt annat än pålitlig. Han lägger sig i saker han inte har med att göra och ifrågasätter hur Sofia lever. Samtidigt lyssnar han på ett sätt som ingen annan gör. Inte ens pojkvännen Oliver. När Sofia i ett överilat ögonblick lovar att göra Arvid en tjänst får det oanade konsekvenser …

Liten tvåa med potential handlar om att stanna upp, att våga lyssna inåt och att det ibland krävs hjälp utifrån för att få syn på vad som är viktigt. Det vore förstås ingen feelgood om berättelsen inte också bjuder på ett par skopor kärlek. Och ingen ljudbok utan uppläsare. Det är glädjande att Viktoria Flodström, som läst in min serie om Emma, ville ta sig an även denna bok. Jag hoppas att du vill lyssna!

/Camilla Davidsson

camilla_davidsson_V2A2947_1_web

Gästblogg: Camilla Davidsson om ”Liten tvåa med potential”

En reaktion på ”Gästblogg: Camilla Davidsson om ”Liten tvåa med potential”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s