Gästblogg: Anna-Lena Brander om ”Franska kort”

franskakortTa dig till boken!

Inspirationen till Franska kort fick jag på en kvällspromenad på Tunakolonin i Uppsala. På ”Kollan” som folk kallar koloniträdgården ligger välskötta stugor i ett prunkande paradis. Med beundran betraktade jag den fantastiska plats jag befann mig på. Samtidigt kunde jag inte låta bli att fundera över vad som skulle kunna ske bakom dessa röd- och vitmålade fasader, när idyll möter det förbjudna. Svaret är att allt kan hända …

Huvudpersonerna i min berättelse som är 60-plus, får uppleva en minst sagt annorlunda sommar. Det finns inslag av både vänskap, kärlek, mord och svek, men också dillpesto, matjessill och en och annan kaka. Den charmige konstnären Gustav vill leverera något speciellt till en utställning i Provence och lusten att skapa driver honom över alla moraliska gränser.

Kvinnorna har en framstående plats i berättelsen. De bär alla på en slumrande längtan efter kärlek och uppmärksamhet och det för dem mot något helt oväntat. De är olika varandra och kanske är det just det som gör att en varm vänskap uppstår dem emellan.

Jag vill lyfta fram kvinnor 60-plus, ge dem utrymme, påminna om att det aldrig är försent att ta för sig här i livet och att vi är attraktiva så länge vi lever!

Känslan av kärlek är den samma i livet, oavsett ålder.

Det var min lust att göra något roligt som ledde mig till skrivandet. Jag är intresserad och fascinerad över hur vi människor kommunicerar med varandra. Det som sägs, eller inte sägs, med ord, blickar och kroppsspråk. Hur vi lyssnar eller inte lyssnar till varandra. Längtar och flyr, älskar och tiger, allt detta ger karaktärer liv och personlighet.

Jag inspireras av händelser i vardagen. Som exempelvis när ett par handlar tillsammans och den ena springer runt med famnen full av varor och den andra har parkerat sig och vagnen och tittar oförstående på sin irriterade partner …

Jag önskar dig en mysig lyssnarstund! Franska kort är en berättelse som både ger rysningar och lockar till skratt. En mys-deckare med mimosa, matjessill och mord.

Allt gott!
Anna-Lena Brander

AnnaLenaBrandenFoto: Viktoria Davidsson

Gästblogg: Anna-Lena Brander om ”Franska kort”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s