Gästblogg: Annika Billberg om ”En sagolik sommar”

0000501848
I Lisa Larssons värld är allt möjligt

 

Har du bakat tårta tillsammans med en humla som kan prata någon gång? Eller hoppat från världens högsta berg tillsammans med en flicka som inte är större än en tändsticka?

 

När Lisa spenderar sin alldeles egna sommarsemester hos farfar och farmor händer mystiska saker. Till en början så mystiska att hon inte ens vågar tro på dem. Som tur är har Lisa världens bästa farfar som lär henne att det finns saker som är så konstiga att de inte borde vara sanna. Det handlar helt enkelt om att våga tro på det som inte verkar vara på riktigt. Det är då man får uppleva saker som är osynliga för de allra flesta.

 

På många sätt påminner historien om Lisa, Tutte Brödsmula och Kalle Humla om min egen barndoms somrar, så som jag minns dem. Sol, bad, stora äventyr och en ständigt närvarande far- eller morförälder som uppmuntrade till fantasier och lek. Precis som en sommar ska vara.

 

Att läsa är att resa. Till nya platser och verkligheter. Varje barn som får uppleva magin i en bra historia får en större chans att behålla förmågan att lämna tid och rum och förlora sig i en bra bok även som vuxen.

 

En sagolik sommar” är min debut, och genom den ger jag mig själv chansen att förverkliga min dröm om att skriva berättelser som barn älskar och vill läsa eller lyssna på om och om igen. Lyckas jag nå den drömmen har jag uppnått något stort.

 

Varmt välkomna till Lisa Larssons värld – där huvudkaraktärerna är en piprökande humla med hatt och en levnadsglad mini-flicka, som vågar allt. En värld där fantasier är tillåtet och inget omöjligt. För allt är ju på riktigt, det beror bara på vem man frågar.

 

Zurriga sommarhälsningar,
Annika Billberg
a.billberg0023_foto Lena Larsson
Gästblogg: Annika Billberg om ”En sagolik sommar”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s