8 härliga feelgood-titlar för hängmattan!

Sommar, semester, solsken – vad passar bättre att ha i öronen eller Readern än en riktigt härlig feelgood? En lagom dos spänning, lite tårar och en nypa romantik, och såklart vetskapen om att hur illa det än ser ut så kommer det att sluta lyckligt.

Nu på sommaren så släpps det också en hel del nya titlar, vi har valt ut ett par tips här för dig som letar efter din nästa berättelse!

0000547354

Ta dig till boken!

Feelgood med en touch av tennis! Linda har fått jobb på ett glammigt magasin i London, men när erbjudandet dras tillbaka i sista minuten står hon där utan någonting. Hon beslutar sig för att hålla fasaden uppe och tar sin tillflykt till Båstad, till en moster hon aldrig haft kontakt med tidigare – men allt är inte som det verkar, varför har hon aldrig haft kontakt med mostern och varför hör hennes pojkvän Frank aldrig av sig? En feelgood som andas svensk sommar och värme!

 

0000555797

Ta dig till boken!

Klassiskt mysig feelgood! Engelsk landsbygd, gamla hus med dunkla hemligheter och ett oväntat arv –  kan det bli bättre? Maddie Collins har precis blivit änka och ärver ett hus i det vackra Cornwall. Hon beslutar sig för att flytta dit tillsammans med sin styvdotter Hannah för en nystart. Men Hannah vill bara tillbaka till London och det är ont om pengar. Men så hittar Maddie ett gammalt foto och ett släktträd, vilka fler hemligheter gömmer det gamla huset på egentligen?

 

0000553145

Ta dig till boken!

Som tidigare nämnt så är ju England ett säkert kort i feelgood-genren och lägg till lite hav och en charmig stad som Brighton så vet man att det kommer bli bra! De tre vännerna Rose, Georgie och Charlotte hyr tillsammans ett elegant hus nära stranden i Brighton. Rose älskar att jobba med mat, men har på senare tid börjat tvivla på sig själv, och Georgie, som trodde att hon skulle slå igenom som journalist i den nya staden, hamnar tvärtom snabbt i trubbel. Charlotte vill sörja i fred och gömma sig för världen, men världen har andra planer för henne och hennes vänner …

 

0000555826Ta dig till boken!

Vad säger sommar mer än sol och bad? Och vad säger feelgood mer än en nystart? Charlotte Hammar jobbar på en reklambyrå, men när hennes karriär faller i bitar så tar även hennes livstil en oväntad vändning och hon får omvärdera mycket i sitt liv. Vad gör man när ingeting blev som man planerat? Som tur är har entreprenören Kent Åsberg en plan, det gäller bara att få med Charlotte på idén…

 

0000026106

Mitt hjärta går på 

Mat är, i alla fall för mig, en väldigt trevlig ingrediens i en bra feelgood. Choklad och bakverk kan lätt fixa vardagslyxen, så varför inte unna sig själv en riktigt bra feelgood också? Konditorn Cahvve spenderar kvällarna med Titanic och stora bakverk, tills han träffar Pontus genom  en dejtingapp. De bli snabbt en del av varandras liv men livet är inte så enkelt som man vill att det ska vara, och när Pontus liv kraschar så håller allt på att falla i bitar. Men Chavve ger inte upp så lätt, han har en plan … En riktigt charmig och rörande feelgood om ung kärlek, ensamhet och om att vara hopplöst förälskad.

 

0000039424.jpg

Ta dig till boken!

Feelgood handlar ofta om kärlek, men lika viktigt är det med vänskap. Garbo och hennes vänner Pamela, Anita och Ingalill har slutat prata om viktiga saker med varandra. De sitter och beklagar sig om sina tråkiga män, sjukdomar och besvikelser. Tills Garbo en dag får nog och utmanar sina vänner. Det är startskottet för nya äventyr för de fyra vännerna och i takt med att de tar sig ut i världen återupptäcker de även sig själva. En varm och rolig bok om en grupp äldre damer som tar för sig av livet!

 

0000546104

Ta dig till boken!

Emma Hamberg slog igenom stort med den härliga Rosengädda-serien, och nu är hon tillbaka i ett lite kortare format men fortfarande i samma mysiga stil! Late bloomer handlar om Ulla som förlorat livslusten efter att hennes partner dog. Hon planerar att gå in i dimman genom kedjerökning och E223, men så märker hon att något märkligt pågår hos grannarna … Rätt vad det är är hon indragen i något hon aldrig kunnat drömma om! En roligt och ömsint bok om nya erfarenheter och om andra chanser i livet.

 

0000507980

Ta dig till boken!

Vill du hellre lyssna på engelska? Då kanske den här är något för dig!
Mei har alltid följt sina föräldrars stora plan; hon ska bli läkare och gifta sig med en trevlig Taiwanesisk ung man och få massa barn. Att hennes eget liv inte går så bra ihop med den planen är redan ett problem, hon är kär i sin japanska klasskompis, är livrädd för baciller och somnar under biologilektionerna. Men när hon träffar sin bror som bröt kontakten med familjen för att han blev kär i fel kvinna börjar hon ifrågasätta om det verkligen är värt alla ansträngningar att passa in?

 

Och det här är bara ett litet urval av alla trevliga feelgood titlar! 8/3 kommer även Marian Keyes nya bok På egen hand ut, En andra chans dyker upp 31/7 och Hemligheten i Cornwall kommer 25/10.

Trevlig lyssning!

 

8 härliga feelgood-titlar för hängmattan!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s