Gästblogg: Susanne Boll om ”Eldsystrar”

Susanne Boll_Eldsystrar_ljud_framsida.inddTa dig till boken!

En psykolog som thriller-hjältinna. Jamenvisst!

Efter att som författare ha rört mig i genren ”psykologiska relationsromaner” med inslag av spänning, kände jag att jag ville skriva en bok där spänningen dominerar men där relationerna och karaktärerna är lika centrala som i mina tidigare tre böcker. Detta resulterade i en Vera Lilja-thriller: Eldsystrar.

Den första scenen som kom till mig var en eldsvåda och efter att ha kommit en bit in i skrivandet insåg jag att jag ville leva länge med Vera Lilja och hennes öde. I tre böcker. Minst!

Det finns likheter mellan mig och Vera Lilja. Liksom Vera är jag uppväxt i Motala och även jag har en bakgrund som psykolog. Medan jag lämnade psykologyrket efter några år, fortsatte Vera Lilja sin yrkesbana. Man skulle kunna säga att Vera är den psykolog som jag hade velat vara om jag fortsatt i mitt ämbete; modig, ibland okonventionell och alltid med barnet och barnets rätt  i fokus.

Veras val av abete grundar sig i en känsla av att vilja sona, eftersom hon lever i tron att hon som fjortonåring orsakade sina föräldrars död i villabranden, där även hennes lillasyster blev svårt skadad. Hon vill aldrig bli som de psykologer hon slussades runt mellan efter tragedin. Det trauma hon bär på har också gjort det svårt för henne att vara förtrolig med andra och knyta an i nära relationer.

Det finns en annan likhet mellan mig och Vera: min erfarenhet av att själv ha blivit utsatt för en stalker. Temat förföljelse har en central roll i det mesta jag skriver

I Eldsystrar utsätts Vera Lilja för anonyma hot som blir alltmer påträngande. Någon har allt fokus på henne. Han är våldsam, kränkt och drivs av ett glödande hat.

När en kär klient – journalisten och småbarnsmamman Ayana – blir brutalt kidnappad, inleds en kamp mot klockan. Det förflutna gör sig påmint och Vera inser att det upp till henne att rädda både Ayana och sig själv. Alla hennes psykologiska kunskaper sätts på spel och det handlar om liv eller död.

Jag önskar alla en spännande lyssning och hoppas att ni ska tycka om Vera Liljas värld!

/Susanne

pressbild_susanne_boll_foto_bengt_alm03 (1).jpg
Foto: Bengt Alm

Gästblogg: Susanne Boll om ”Eldsystrar”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s