Bokcirkel: The Poet X

0000084468.jpg

Ta dig till boken!

Xiomara Batista känner sig låst i sin kropp och i sitt liv. Som ung afro-latina i stadsdelen Harlem är det inte helt lätt att finna sig själv utan att känna pressen att anpassa sig efter omgivningens förutfattade meningar och oskrivna regler. Men en öppning visar sig när hon bjuds in att delta i skolans klubb för slam poetry – äntligen finner hon sin egen röst. Författaren bakom The Poet X, Elizabeth Acevedo, är själv en aktiv och prisbelönt slam poet, och hennes egen bakgrund lyser självklart igenom i denna autentiska prosaroman.

Så här tyckte vi efter lyssningen:

 

YA - Karin
Karin:

Det här är inte bara en bok, inte bara en berättelse. Det här är att gå förbi ett öppet fönster och där inifrån höra en låt du inte hört på jättelänge, som väcker miljontals minnen och känslor. Det här är en löprunda i skogen, när hela kroppen stämmer, och tankarna flödar så fritt att du äntligen inser vad du behöver för att komma vidare. Det här är ett oväntat samtal med en okänd människa på ett försenat tåg, som du aldrig nånsin glömmer. Det här är grundläggande och allomfattande. Poet X kommer stanna kvar hos mig, för hon är en del av mig som jag behöver komma ihåg.

YA - Angelica
Angelica:

Åh vad jag gillade The Poet X! Det är något speciellt med prosalyrik som gör att det känns extra mycket i hjärtat när man lyssnar. Det här är gripande och omskakande och fick mig att gråta lite grann. Författaren läser dessutom in boken helt fantastiskt bra!

Fantasy - Jenny Z
Jenny:

The Poet X är ett vackert verk. En uppväxtskildring med en ung kvinna i centrum men där vi som läsare får så mycket mer än bara hennes resa. Prosalyrik i ljudboksform är verkligen en favorit hos mig – denna typer av texter är verkligen som gjorda för att läsas högt. Och att författaren, med en bakgrund inom slam poetry, läser in själv gör det hela ännu bättre!

 

 

Bokcirkel: The Poet X

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s