Bokcirkel: Silvervägen

0000545949

Ta dig till boken!

Långa ödsliga resor i norra Sverige, ett fruktöst letande, ett försvinnande. Vi har lyssnat på Silvervägen av Stina Jackson, uppläst av Marie Richardson, och här är vad vi tyckte:

 

Deckare - Alex

 

Alex: 17-åriga Lina försvinner när hon väntar på bussen och hennes pappa Lelle ger allt för att hitta henne igen. Nu har tre år gått och han söker fortfarande kring silvervägen och han är säker på att hon är vid liv.
Medan vi följer Lelle som desperat söker efter Lina, söker 17-åriga Meja efter trygghet och tillhörighet. Hon och hennes mamma är nyinflyttade i Glimmersträsk och de har flyttat in med en äldre man. Mejas mamma är manisk och krävande och är säker på att Torbjörn ska ge den trygghet dem behöver.

Meja träffar Carl-Johan och hans bröder och Meja blir förtjust i Carl-Johan. Familjen är helt självförsörjande och de har samlat på sig mat för att överleva i flera år framöver. Familjen är lite udda men Meja ser detta som en chans att få stabilitet i hennes liv. Att få mat regelbundet och att ha en familj som bryr sig om henne, så hon bestämmer sig för att flytta in med dem.

Vi följer Lelle och Meja separat genom historien för att senare se ödet föra dem samman.

 

YA - Angelica

 

Angelica: Jag läser vanligtvis inte så mycket spänning. Tänker att det inte är något för mig. Desto gladare blir jag när jag verkligen hittar något som är precis min kopp te för oj vad Silvervägen är bra! En sån imponerande debutroman som har både fantastiskt fina personporträtt och också miljöbeskrivningar. Gillar att det finns en och annan otippad detalj som man vanligtvis inte hittar i en spänningsroman. Det här är välskrivet, spännande och helt enkelt himla himla bra!

Deckare - Emma

 

Emma: Jag älskade Silvervägen! Den karga stämningen, de nyanserade karaktärerna och den mästerliga inläsningen av Marie Richardson. Trots att berättelsen utspelar sig i djupaste Norrland finns det ett spännande element i stämningen som jag inte först kunde placera. När jag gjorde lite research om författaren Stina Jackson visar det sig att hon bor i USA, vilket gjorde känslan av öde vägar som sträcker sig mil efter mil mer förståelig. Berättelsen rullas sakta fram utan att vara den minsta tråkig och författaren vågar välja den minst självklara utvägen för sina karaktärer utan att det känns tillkrånglat. Väntar ivrigt på nästa bok av Stina Jackson!

Fantasy - Sissel

 

Sissel: Jag blev så positivt överraskad av Silvervägen. Jag visste inte riktigt vad jag skulle förvänta mig när jag började lyssna på den, men tänkte mig kanske en dussindeckare, någonting i mängden. men jag tycker att den verkligen stack ut, den var lättlyssnat, hade ett stadigt driv och väldigt fina relationsbeskrivningar. Jag skulle tro att den passar de flesta, från de som är hardcore deckarlyssnare till de som kanske inte är så förtjusta i genren men vill testa på.  En riktigt bra deckare!

 

Gillar du psykologiska deckare med starka relationer? Böcker som har komplexa karaktärer och där naturen är mer än bara en kuliss? Då är Silvervägen en bok för dig!

Bokcirkel: Silvervägen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s