Gästblogg: Lena Björkander om ”Den sista geten på Mars”

0000589192.jpg

Ta dig till boken!

Nu släpps äntligen min bok ”Den sista geten på Mars”, som är en direkt fortsättning på min första bok ”Den sista kon på Capri”.

Mina böcker faller under kategorin samhällskritisk kriminalroman, men med en lite annan vinkling än i många romaner med den underrubriken …

Idén till händelsen i första boken kom från ett nyhetsinslag som skakade om mig. Det handlade om män som köade för att våldta en ung flicka som hölls fånge i en lägenhet. Jag kunde inte släppa tanken på denna människohandel och på den stackars flickan. Men även fenomenet med att stå i kö för att invänta sin tur för att få tillfredsställa sig var något som etsade sig fast. Dessa män står i kö, precis som att stå i kön till snabbköpskassan – bara nummerlappen som fattas. Vad är det för män? Hur ser deras bakgrund ut? Jag bestämde mig för att skriva en skönlitterär bok om detta.

I min första bok blir dessa män mördade, avrättade när de väntar på sin tur, och historien vävs runt deras familjer. Men den handlar också om ensamhet. Och om att bygga en vänskap. Självklart finns det även en polis med som arbetar med att lösa morden på männen och som i andra boken får nya fall som rör sig inom samma område.

Den sista geten på Mars” är del 2 i en planerad trilogi, och jag ser fram emot att utforska dessa tunga områden närmre.

/Lena Björkander

Lena_Björkander

Gästblogg: Lena Björkander om ”Den sista geten på Mars”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s