5 titlar i öronen när du springer

Löpning har många positiva effekter på människan – både fysiskt och psykiskt. Men trots att man vet om alla fördelar med löpning så kan det vara svårt att få inspiration för att komma igång och faktiskt ge sig ut och springa. Därför har vi samlat ihop lite tips som förhoppningsvis kan få även den mest motvillige löparen att ta första steget!

 

0000014476Born to run

Born to run inspirerade många att börja springa när den släpptes 2009. Chris McDougall blev upprepade gånger skadad under sin löpningskarriär. Han började då titta på den afrikanska Tarahumara stammen, och hur de klarade av att löpa så otroligt långa sträckor så snabbt utan att skada sig. Den rappa skrivstilen och spännande berättelserna har gjort boken till en modern klassiker inom löpning.

 

0000039343Virus

Letar du efter något fartfyllt att ha i öronen medan du springer? en bok som höjer pulsen med sin blotta spänning? Virus börjar en stekhet sommardag i Stockholm. Plötsligt börjar folk bli sjuka, sen blir de aggressiva och snart är Stockholm i princip oigenkännligt … En intensiv och spännande thriller för dig som vill se Stockholm med nya ögon! Dessutom är avsnitten ca 1 timme långa, perfekt med ett avsnitt per löprund – och som slutar med en spännande cliffhanger att se fram emot för nästa runda!

 

0000052486

Löparglädje – från motion till ultradistans

Vet du inte var du ska börja, vilken utrustning man bör ha eller vilken inställning som får en att fortsätta springa och behålla löparglädjen? Rune Larsson delar med sig av sina egna erfarenheter som ultramaratonlöpare samt ger enkla och praktiska tips som alla kan använda sig av. Allt detta i en glad och uppmuntrande ton som kan göra vem som helst på gott humör!

 

0000030380

Time traveler’s wife

Kanske ett lite otippat tips här bland löpningsböckerna, men löpning är en viktig del av The Time Traveler’s Wife. Boken handlar om Henry, som genom en genetisk sjukdom oväntat hoppar i tiden. Han träffar Clare, en konstnär som senare blir hans fru och hans ankare genom tidshoppen. Tidsresor kan ju låta spännande, men vad gör man när man hamnar på en okänd plats i en okänd tid utan en en tråd på kroppen? det enda Henry har när han hamnar på en ny plats är sin hjärna och sin kropp – därför tränar han löpning.

Nu kanske du inte är en tidsresenär själv, men det är en spännande och hjärtskärande berättelse och den påpekar också hur livsviktigt det kan vara att vara vältränad.

 

0000627208

Ta dig till boken!

Har du försökt och försökt komma igång med träningen, men allt känns för glassigt och ambitiöst för att du ens ska vilja börja? Då har jag boken för dig. Kämpa tjejer är vad du får om du korsar Bridget Jones med en fitness-tidning. Journaliststudenten Jossan har precis fått sommarvikariat på hälsotidningen Fit. Inte hennes förstahandsval, men riktigt hur långt hon hamnar, eller hur nära, sina journalistdrömmar kunde hon aldrig ana … Fantastiskt rolig bok, och om du inte får träning i löpspåret när du lyssnar på den så kommer dina magmuskler få en ordentlig workout av alla skratt den framkallar.

Jag hoppas du hittar lite inspiration för höstens löprundor här – lycka till och trevlig lyssning!

 

5 titlar i öronen när du springer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s