Gästblogg: Helena Stjernström om ”De bedårande lögnerskorna”

0000632169

Ta dig till boken!

Vilken genre lever du i? Nej just det, ingen alls, eller säkerligen alla upptänkliga. Troligtvis har du en skopa feelgood och förhoppningsvis lite spänning. Kanske också ångest, skamlig skadeglädje, ilska, romantik – och gärna en dos humor. Så är det med mig också och därför breder mina böcker ut sig över dessa konstiggjorda gränser som kallas genre. ”Skriver du kriminalromaner? Feelgood? Eller komedi?” frågar folk, och jag svarar att det visserligen brukar finnas med några lik och att det knappt är någon karaktär som har rent mjöl i påsen om man tittar närmare efter. Men några deckare är det ju inte alls. Jag skriver om vanliga människor som hamnar i osannolika omständigheter och hur oväntade lösningar öppnar dörrar till härliga äventyr …

De Bedårande Lögnerskorna är en nutidsskröna där Stockholm och Köpenhamn är grannstäder, fifflet frodas över gränsen och drömmarna flyger högt över Öresundsbron. Det rekorderligt svenska lynnet krockar med det livsnjutande danska och man får se upp för lömska appar och frustande vildsvin.

Innan jag började skriva läste jag mycket om lögner. Om stora lögner och små, och hur olika vi hanterar dem. En liten vit lögn som någon bara skrattar åt kan få en annan att våndas och en stor fet livslögn kan en tredje person bära på utan synbara bekymmer. Men är då lögner alltid något dåligt?. En lögn för att skydda någon annan anses väl finare än en lögn för att få egen vinning? Och är det inte ibland rentav osjälviskt att kunna bära sitt dåliga samvete själv och inte alltid ösa ur sig allt och därmed bli befriad – men kanske samtidigt göra någon annan sårad? Hemligheter och lögner har en inneboende kraft, de kan söndra de bästa relationer men om man har dem ihop kan de stärka banden …

Min första bok Stygga flickor kommer till himlen handlade mycket om mod och att våga ta för sig. Den här handlar om lögner och vad de gör med oss. Radarparet Alice och Sofia fortsätter att ramla in i vilda projekt men snart trasslar allt till sig. För ingenting är vad det först ser ut att vara.

/Helena

Helena_Stjernström_©annacarinisaksson[1]Foto:AnnaCarin Isaksson

 

 

Gästblogg: Helena Stjernström om ”De bedårande lögnerskorna”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s