Gästblogg: Håkan Lindgren om ”Moscow Baby”

0000070981.jpg

Ta dig till boken!

 

Håkan Lindgren om Moscow Baby – resan till barn via surrogatmamma som också blev en relationsroman

Att skaffa barn tror man en dag ska hända som den mest självklara sak i världen. Pojke möter flicka, de lever lyckliga i alla dina dagar och får massor av barn. Men om pojke möter pojke?

Att två män eller två kvinnor lever tillsammans är i vår del av världen för de flesta ingenting man höjer ögonbrynen åt. Att dessa regnbågsfamiljer ibland även har barn har också blivit allt vanligare. Men inte många inser vad som ligger bakom för att nå dit.

Min man och jag skaffade barn via surrogatmamma i Moskva. Att det i Frankrike där vi bor i många år varit en het debatt, gör ämnet ännu mer intressant, även om tanken inte har varit att skapa inlägg i debatten.

Moscow Baby är en fristående uppföljare till Att Raka En Zebra. Vi möter huvudpersonerna Jacob och Victor när de gått skilda vägar och försöker skapa nya liv på varsitt håll i Paris, där de bor sedan länge. Men attraktionen dem emellan är starkare än de tidigare anat.

Jacob har en son i Sverige som han inte har vårdnaden om. Han vill inte komplicera saker ytterligare, men Victor vill ha barn och Victor kan vara väldigt övertygande. Snart har de tillsammans påbörjat en krokig väg till Ryssland, med homofobi och andra risker som den för med sig.

I Moscow Baby blandas drömmar med rädsla, kärlek med uppoffringar och lycka med frustration. Inläsare till ljudboken är fantastiska Christoffer Svensson.

”Stark, gripande & vackert skriven!” & “Skönlitterärt en av de mest intressanta svenska romanerna med gay-tema 2017” är några av kommentarerna boken fått.

Jag önskar er en riktigt trevlig läsning och lyssning.

/Håkan Lindgren

Håkan Lindgren 6_foto Jacob Nordström.jpgFoto: Jacob Nordström

 

Gästblogg: Håkan Lindgren om ”Moscow Baby”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s