Gästblogg: Petra Möller om ”Där hon står”

 

 

0000651880.jpg

Ta dig till boken!

Jag tror att vi är många som går runt och tänker att livet ska vara på ett visst sätt för att vara bra. Lyckligt. För att vi ska duga och räknas. Det har jag själv gjort och det gör jag fortfarande även om jag för varje år som går blir bättre på att stå emot både mina egna och samhällets krav på att lyckas. Att släppa ifrån sig sin debutroman kommer såklart med en hel del förväntningar, såväl mina som andras. Det känns både spännande och lite skrämmande och även om min roman inte är självbiografisk så berör ämnena jag skriver om mitt liv i högsta grad. Samtidigt skulle jag ha blivit besviken på mig själv om jag inte vågat ta steget – detta är något jag drömt om, och när boken nu är utgiven får den leva sitt eget liv och jag kan inte påverka vad andra tycker om den.

I min roman Där hon står funderar de två huvudpersonerna, Mia och Louise, mycket över de val de gjort i sina liv. Kvinnorna är på många sätt varandras motsatser, Louise är framgångsrik och satsar på en karriär inom läkemedelsbranschen samtidigt som hon vill vara en perfekt mamma för sina två barn. Hon och hennes man Ola bor på fin adress, har det materiellt bra och anses lyckade. Men något skaver och när deras dotter Hanna råkar ut för en olycka samtidigt som Louise hotas av uppsägning, blir förhållandet alltmer destruktivt. Mia är singel och bor ensam med sin hund. Hon jobbar inom hemtjänsten och har ett begränsat socialt umgänge. Egentligen är hon ganska nöjd med sitt liv, men emellanåt frågar hon sig varför hon blivit så ensam. När hon möter Louises man, Ola, väcks en längtan till liv inom henne som hon inte kan kontrollera.

I mitt skrivande intresserar jag mig för det irrationella i människors drivkrafter och livsval. Varför blir livet som det blir och hur påverkas vi av vår bakgrund och samhället omkring oss. Jag gjort en del val för att leva upp till andras förväntningar på mig som kvinna, istället för att lyssna till mina egna behov, vad jag mår bra av.

Min roman är en psykologisk relationsroman som berör ämnen som bekräftelsebehov, prestationsångest och ensamhet, men den handlar också om längtan efter äkta möten, närhet och kärlek! Hoppas att du vill lyssna!

 

Petra_Moller_367_Photo_RogerNellsjoFoto: Robert Nellsjö

Gästblogg: Petra Möller om ”Där hon står”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s