12 titlar för julen

Holiday_Christmas_01

”12 days of Christmas” heter ju den gamla julsången, men här på Storytelbloggen har vi istället samlat ihop 12 jultitlar för dig att komma i julstämning med!

 

 

0000647680

Centralgången

Vad är väl en jul utan en julkalender? Storytels egna julkalender är i år Centralgången – en spännande och gripande berättelse som utspelar sig på den fiktiva platsen ”Centralgången” i en centralstation i Sverige. Skratt, gråt och njutning för örat utlovas!

Visste du: årets julkalender har skrivits i ett så kallat ”Writer’s room” där storyn leds av en showrunner och författarna skriver ett avsnitt var i nära samarbete med inläsaren – allt för en ännu bättre och mer engagerande lyssningsupplevelse!

 

snostjarnor

Snöstjärnor

Mirjam och Hervor är tillbaka! I samma fantastiska uppläsning av Susanne Alfengren och Gun Olofsson kommer en fristående kortroman lagom till jullyssningen. Mirjam och Hervor åker till Gotland för att fira jul i det lilla kapellet. De vill bara ta det lugnt och njuta, men så störs julefriden av att Mirjams bror och hans nya fru dyker upp. Dessutom blir deras närmste granne rånad och överfallen i sitt hem – hur ska julen sluta?

 

0000627936

En dag i december

London, vinter, feelgood – inspirerar inte det till julkänslor så vet jag inte vad som gör det. Laurie ser en man genom bussfönstret och hon kan inte sluta tänka på honom. Men det hon inte kunde ana var att hon ett år senare skulle träffa honom på en fest, när han introduceras som hennes bästa väns pojkvän… Det här är en riktigt varm och gripande julpärla om kärlek vid första ögonkastet, vänskap, och förbjudna känslor som du sent kommer glömma!

 

 

0000634841

En röd liten fågel i juletid

Men det är inte bara London som framkallar julkänslor, USA kan ju nästan räknas till den moderna julens vagga nuförtiden, julsånger och glada skratt, mysigt upplysta hus begravda i snötäcket och blinkande belysningar i allsköns konstellationer. Oswald får reda på att han bar har några månader kvar att leva, han får genom en slump chansen att flytta till Alabama men det han hittar där var mer än han kunde anat … En fin bok om att hitta sin plats, den enkla glädjen och att alltid förvänta sig det oväntade.

 

 

0000647166

Ett julmirakel om dagen

Ibland är julen inte allt man önskade sig; Kate är ensam, kall och säljer julgranar iklädd en ”sexig outfit” som hennes chef har beordrat henne att ha på. Men hon har bestämt sig att göra det till en fantastisk jul i alla fall – även om det kanske krävs ett julmirakel eller två. För dig som vill ah en julkalender men inte har tid att lyssna varje dag så finns ”Ett julmirakel om dagen”, en julkalender som släpps varje advent!

 

 

0000627940

24 goda gärningar

Här är en till version av julkalender, men här får du allt på en gång! Precis lagom för dig som vill kunna njuta av en bok hela december och komma in i julstämningen. Sedan Emmas man dog för två år sen så har hon svårt att finna mening med någonting. Men så får hon chansen att hjälpa någon som verkligen behöver henne, plötsligt får hon en idé som tänder hennes livsgnista igen … En supercharmig bok där du får följa Emma dag för dag fram til julafton, precis lika härlig som hennes tidigare bok ”Med hälsningar från Båstad”.

 

 

0000565422

11 nätter före jul

Kort och intensiv, som en julpralin! När David upptäcker att hans fru har skrivit om deras äktenskap online, i inte så vackra ord – det ser faktiskt ut som hon har tröttnat på honom och funderar på att lämna honom till jul! Nu har har 11 dagar på sig att rädda situationen, han hittar på ett alias online och kommenterar som ”Rolf”, men kan han rädda förhållandet innan julafton?

 

 

 

0000593104

Jag kommer hem till jul

Vad gör man när alla ens julplaner går i spillror? När man har lovat att introducera den perfekta pojkvännen till sina föräldrar i Skottland men han gör slut bara några dagar innan de ska åka? Emily hade allt, men nu håller allt på att gå åt skogen. Men så får hon en idé – kanske hon kan muta sin odräglige granne Evan att låtsas vara hennes pojkvän, bara för en jul…? En riktigt klassisk och mysig julroman för alla romantiker!

 

 

 

0000622630

Brutna ben och brustna hjärtan

Huset ska städas, maten ska lagas, släkten ska bjudas och alla ska vara glada – känns det igen? Ibland blir allt bara för mycket på julen, speciellt när inget går som man tänkt. Oturen faller som dominobrickor för Lisbeth, den ena dåliga händelsen utlöser den andra och när hela golvet måste rivas upp samma dag som hon har julbjudning – vad ska hon göra då?

 

 

 

0000029364

Jul med Bob

Mysiga julromaner i all ära, men en julberättelse från verkliga livet är något alldeles extra. Katten Bob blev ett känt ansikte i London när den första boken kom ut om James Bowen, en hemlös man och hans vänskap med katten Bob. Lyssna på den gripande berättelsen om deras jul på Londons gator – och kan du inte få nog av denna charmiga katt så hittar du fler böcker här!

 

0000555895.jpg

7 dagar med familjen

Julen är en trevlig chans att umgås med nära och kära som man kanske inte träffar så ofta annars, men ibland kan det bli lite väl mycket att umgås med familjen en längre tid – och sju dagar kan då kännas som en evighet, speciellt om man har hemligheter att dölja … En varm och rolig berättelse om vänskap, familjeband och julen

 

 

0000593102.jpg

Snöfall över strandcafeet

Har du lyssnat på böckerna om Evie Flynn och det charmiga Strandcafeet? Inte? Här är din chans! Det är visserligen del 2, men du kan börja med första delen om du vill. Evie har bestämt att det här ska bli den mest romantiska julen någonsin tillsammans med Ed, men världen har andra planer … Oväntade personer dyker upp och stället till det, ska Evie lyckas få till den härliga julen hon hade planerat?

 

Letar du efter fler julromaner? Här finns det ännu fler!

 

 

 

 

12 titlar för julen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s