Gästblogg: ”Den som ger sig in i leken” av Luna Miller

Blir man någonsin för gammal för äventyr? Gunvor Ström är redan i mitten på 60-års åldern när hennes karriär plötsligt tar en drastisk vändning. En framgångsrik karriär som kirurg får ett abrupt slut på grund av darrande händer. Istället kastar hon sin in i en helt ny värld full av utmaningar. 

Privatdetektiv. Vem hade kunnat tro det? Men det visar sig passa både hennes nyfikenhet, skarpa analysförmåga och mod. 

Gunvor får ett fall som sägs vara enkelt. En otrohetsaffär. Men när mannen blir brutalt misshandlad och frun drar tillbaka uppdraget vänds allt upp och ner. 

Gunvors väg korsas av två udda figurer. Först genom bråk. Men snart som allierade. David är ung, arbetslös och hänger mest runt i Fruängens centrum. Elin är blyg och inåtvänd efter att ha spenderat alltför många år i ensamhet på sitt rum, undan föräldrarnas bråk.

Två ungdomar från förorten och en åldrande kvinna gör vad de kan för att smälta in på Stockholms innekrogar. Tillsammans ger de sig ut i Stockholmsnatten för att lösa gåtan och kanske också slippa sina liv för en kort stund. Men någon ser dem. Någon som håller sig osynlig i bakgrunden men bevakar varje steg de tar. 

Det är en berättelse om våld, galenskap, passion och mod. En katt- och råtta-lek på liv och död. När snaran dras åt är det för länge sedan för sent. För den som ger sin in i leken…

Den som ger sin in i leken är en spänningsroman men överraskande vändningar. Den är också en historia om oväntad vänskap. Om stark drivkraft och ovilja att ge upp. Om karaktärer som kastar sig in av hela sitt hjärta men inte alltid är bra på det de gör. Som kämpar och lär sig längs vägen. Som spelar med höga kort och riskerar mer än de förstår. Allt med viljan att göra rätt. Att göra skillnad.

Den som ger sig in i leken är den första boken i serien om Fruängsdeckarna. Den följs av: Och aldrig jag lämnar dig åter. Våren 2019 skriver jag på den tredje delen.   

Jag har alltid haft drömmen att bli författare. Men som ung var jag alltför rastlös. Jag påbörjade skrivprojekt efter skrivprojekt. Men blev aldrig klar. Det var först efter att ha fyllt 50 som jag upplevde lyckan i att verkligen ge sig hän åt en bokidé. Att skriva och sedan tordas ändra. Att rätta och korrigera. Om och om igen. Tills man är nöjd med varje mening.

Tack för att du lyssnar på min bok Den som ger sin in i leken.

Hoppas vi ses igen!

/Luna Miller

Foto: Cornelia C Nornberg
Gästblogg: ”Den som ger sig in i leken” av Luna Miller

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s